Maak het binnen gezellig tijdens de donkere dagen

12 november 2020 Bron: Bouw & Wonen
Maak het binnen gezellig tijdens de donkere dagen
Nu de dagen alsmaar korter worden, brengen we steeds meer tijd binnen door. Daarom maken we het ook graag lekker gezellig binnen. Binnenhuisdecoratie speelt daarin uiteraard een belangrijke rol. Daarbij kijken we niet alleen naar de meubels en accessoires, maar ook naar raamdecoratie. Hoewel inkijk meestal niet gewenst is, willen we soms wel nog goed naar buiten kunnen kijken. Maar op andere momenten willen we de buitenwereld gewoon helemaal kunnen afsluiten van onze gezellige cocon. Wat het ook moge zijn, met de juiste gordijnen behaal je het gewenste resultaat.

Soort gordijnen

Zoals we in eerdere artikels al uitvoerig besproken hebben, zijn er veel verschillende soorten gordijnen. Hier gaan we ons beperken tot 2 soorten gordijnen waar we het nog niet over gehad hebben, nl. rolgordijnen en plissťgordijnen top down bottom up.

Maak het binnen gezellig tijdens de donkere dagen

Rolgordijnen

Zoals de naam als zegt, worden rolgordijnen af- of opgerold bij gebruik. Als ze opgerold zijn, is er weinig meer van te zien. Ze kunnen opgerold worden rond een staaf, die nog zichtbaar is. Of er kan een soort kast omheen zitten, waardoor het opgerolde gordijn bijna niet meer zichtbaar is. Beide soorten zorgen voor een minimalistisch uitzicht, waardoor het geheel meteen heel modern oogt. Rolgordijnen op maat bieden privacy en bescherming tegen de sterke zon. De stof van de gordijnen kan gaan van transparant, licht doorlatend of verduisterend tot duo rolgordijnen. Verduisterende gordijnen zijn uitermate geschikt voor gebruik in de slaapkamer, waar transparante gordijnen kunnen gebruikt worden in de woonkamer om inkijk te beperken en toch voldoende licht binnen te laten.

Maak het binnen gezellig tijdens de donkere dagen

Plissťgordijnen top down bottom up

Plissťgordijnen zijn strakke gordijnen van gevouwen stof. Dit geeft een elegante uitstraling waardoor ze heel populair zijn als raamdecoratie. De vouwen in de stof zorgen voor een speciale lichtinval. Hiermee kan een aparte sfeer gecreŽerd worden. Deze gordijnen lenen zich er uitermate toe om als top down bottom up te gebruiken. Dit betekent dat de gordijnen zowel aan de onderkant als aan de bovenkant naar boven en beneden kunnen bewegen. Daardoor is het zelfs mogelijk het gordijn in het midden van het raam te hangen, zodat de inkijk net daar beperkt wordt, terwijl er toch nog voldoende daglicht binnen kan.

Maak het binnen gezellig tijdens de donkere dagen
De mogelijkheden met raamdecoratie zijn legio. Laat je vooral inspireren door goed rond te kijken en eventueel raad te vragen aan professionals.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo