Maak een feestmaal klaar zonder elektriciteit

27 november 2014 Bron: King George
Maak een feestmaal klaar zonder elektriciteit
Stroomtekort? Laat je oerinstincten bovenkomen en bereid eens een volledige maaltijd zonder elektriciteit. Barbecook toont met zijn All Seasons-lijn hoe je dat het hele jaar lang doet. Nodig buren en vrienden uit en maak er een culinair buitenfeest van in de tuin. Elektriciteit is een belangrijk thema vandaag: worden we nu wel of niet afgeschakeld? In elk geval zijn we intussen geprikkeld om te ervaren wat dat is, zoín dagje zonder elektriciteit. Laat je inspireren door trends als slow cooking of back to nature, en ontdek hoe chefs al sinds de oertijd een heerlijk feestmaal op tafel wisten te zetten. Barbecook, specialist in buitenkoken, presenteert in zijn All Seasons-assortiment heel wat accessoires die je toelaten boven het kampvuur culinair aan de slag te gaan.

Koken zonder elektriciteit met barbecook

Koken zonder elektriciteit met barbecook

Driepoot


Koken boven je kampvuur doe je met deze handige driepoot. Aan de verstelbare kettingen kun je een braadrooster, barbecuepan, wok of sudderpot bevestigen. Goed voor talloze gerechten.

Driepoot met katrol, haken en kettingen:
Ä 102,45. Braadrooster: Ä 30,70. Barbecuepan: Ä 51,20.

Sudderpot

Koken zonder elektriciteit met barbecookDe Dutch Oven of sudderpot is al zeker vierhonderd jaar een trouwe bondgenoot bij het koken. Je kunt de veelzijdige pot boven het vuur hangen met de driepoot. Dankzij de pootjes mag je de Dutch Oven ook op een vuurschaal zetten, of rechtstreeks in het vuur. Op het vlakke deksel kun je houtskool kwijt, zodat het gerecht rondom verhit wordt.

Een deel van de charme van de Dutch Oven is dat je de sudderpot zelf roestvrij moet maken. Dat doe je met plantaardige olie, die je een aantal keren laat inbranden op het vuur of in een oven.

Sudderpot/Dutch Oven van Barbecook: 0,7 l : Ä 14,30. 3 l: Ä 40,95. 9 l: Ä 81,95.

Wok

Koken zonder elektriciteit met barbecookDeze wok kun je rechtstreeks in het vuur plaatsen of ophangen aan de kettingen van de driepoot. Hij is gemaakt van gietijzer, dat de warmte lang vasthoudt. Zo blijven je gerechten ook lang op temperatuur. Lekker om bijvoorbeeld paella in te maken.

Wok van Barbecook: Ä 40,95

Popcornpan

Koken zonder elektriciteit met barbecookPopcorn is lekker om te delen met je medenachtbrakers. Je maakt de lekkernij nu ook in een handomdraai zelf klaar dankzij de popcornpan van Barbecook. Giet wat olie in de pan en leg maÔskorrels op de bodem. Hou boven het vuur zodat het poffen kan beginnen en schud geregeld op. Als het poffen stopt, is de popcorn klaar.

Popcornpan Barbecook. Ä 16,90.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo