Mijn Huis Mijn Architect

MHMA: Bijzondere nieuwbouwwoning in Vosselaar

  BE   10 september 2013 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
MHMA: Bijzondere nieuwbouwwoning in Vosselaar
Deze bijzondere woning is gebouwd op een vlak en bebost terrein, georganiseerd rond een centrale patio. Vanuit alle vertrekken is de woning zelf zichtbaar in de omgeving. Ook deze woning kunt u bezoeken tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2013. Het dakvlak helt in twee richtingen en geeft plasticiteit aan het volume. Hierdoor wordt de behoefte aan plafondhoogte in de verschillende vertrekken ingevuld volgens de functie. Het volume is massief, uitgevoerd in verlijmd metselwerk en kronkelt sculpturaal op het terrein. De binnenruimten zijn robuust en worden getekend door het met planken bekist plafond, maar voorzien van een verfijnde afwerking.

De vleugel aan de inkom biedt ruimte aan twee slaapkamers en een ruime duplex met plaats voor twee extra kamers aan een klein dakterras. De badkamer verbindt de vleugel met het centrale deel met dressing en slaapkamer voor de ouders. De derde vleugel is een dubbelhoge leefruimte met bureel op de duplex boven de berging. De verschillende lichtinvallen maken de woning tot een boeiende en leefbare plek voor dit gezin.

Architect: cuypers & Q architecten

Ontdek op zaterdag 28 en zondag 29 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo