Nieuwbouw

MAB levert kantoorgebouw Nijenburg op

Op 20 juni jl. is kantoorgebouw Nijenburg, met een totale oppervlakte van ca. 12.500 m2, opgeleverd aan ING Real Estate Investment Management Nederland (ING REIM NL). Nijenburg maakt onderdeel uit van het Oosterdokseiland (ODE) in Amsterdam, een ontwikkeling van MAB Development en Meyer Bergman in samenwerking met NCT CV. Met de vestiging van haar hoofdkantoor is Vodafone de grootste huurder van Nijenburg met 7.500 m2. Naar verwachting zal Vodafone eind 2011 haar intrek op ODE nemen, pal naast het zojuist geopende Mint Hotel.

De aankoop van kantoor Nijenburg, gelegen aan de stadszijde van het eiland, past in de strategie van ING REIM NL om kantoren te verwerven in de grotere steden, nabij stationslocaties. Met Nijenburg op nog geen 5 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station past deze aankoop uitstekend binnen dit beleid.

Kantoorgebouw Nijenburg

Nijenburg maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van Kavel 2 op ODE. De dynamiek van het eiland trekt trendbewuste bedrijven aan, waaronder TomTom en Vodafone Nederland. Hans Copier, Country Manager ING REIM NL: “In Nijenburg kunnen bedrijven volledig invulling geven aan de filosofie van ‘het nieuwe werken’. Het Oosterdokseiland biedt alle kwaliteiten die daarbij horen, namelijk een inspirerende omgeving in de binnenstad, uitstekende bereikbaarheid per OV, duurzaamheid en de mogelijkheid tot flexibele inrichting. Nijenburg is daarmee een waardevolle aanvulling op onze portefeuille.” Behalve Nijenburg worden op kavel 2 ook 83 woningen gerealiseerd en is er ruimte voor retail/horeca met een terras aan het Oosterdok.