M-Square: aangenaam wonen in een groene stadsomgeving

  BE   20 november 2015 Bron: FL consult
Brussel kent een opmerkelijke bevolkingsgroei: in tien jaar tijd zijn er in het Brussels Gewest maar liefst 50.000 gezinnen bijgekomen. Deze groei gaat gepaard met een stijgende vraag naar kwalitatieve woongelegenheden tegen betaalbare prijzen. M-Square wil inspelen op deze vraag. Het residentieel vastgoedproject bevindt zich in een groene omgeving in de onmiddellijke nabijheid van het Scheutbospark van Sint-Jans-Molenbeek. Het project omvat zes verschillende fases. Doel is om een kwalitatief eindresultaat af te leveren en aan te bieden tegen competitieve prijzen.

Square C is de eerste fase en bestaat uit 63 wooneenheden met een groot terras en een tuin (gaande van studio’s tot driekamerappartementen) en 64 parkeerplaatsen.

Thibaut Dumortier, Gedelegeerd Bestuurder van Burco licht toe: “Dit project is het resultaat van een hechte samenwerking met de verschillende betrokken overheden. Via het gewijzigde BBP en dankzij een ruilverkaveling kunnen wij de wijk een nieuwe kwalitatieve dimensie geven: architecturale harmonie, de groene omgeving en de verscheidenheid aan functies (een intergenerationele wijk met een rust- en verzorgingstehuis én een kinderdagverblijf) geven een nieuwe impuls aan de wijk.”

Hij voegt eraan toe: “Uit naam van de firma’s Thomas & Piron Bâtiment en Burco dank ik mevrouw de burgemeester Françoise Schepmans en het schepencollege van Sint-Jans-Molenbeek voor de voorbije, huidige en toekomstige steun bij de realisatie van het M-Square project.”

M-Square: aangenaam wonen in een groene stadsomgeving

Een woonproject waar het aangenaam verblijven is en dat beantwoordt aan maatschappelijke en demografische noden

Op termijn zal het project 250 woningen tellen. Vanuit een multigenerationele benadering zal de site worden vervolledigd met een kinderdagverblijf en een rust- en verzorgingstehuis van 141 kamers en suites.

De toekomstige bewoners van de appartementen zullen eveneens beroep kunnen doen op de dienst verpleegsteroproep van het rust- en verzorgingstehuis. Dankzij deze service kunnen de toekomstige bewoners aanzienlijk langer zelfstandig blijven wonen in een veilige omgeving.

“Als burgemeester van Molenbeek ben ik de promotoren dankbaar voor de investeringen in onze gemeente. Dit project is een mooi voorbeeld van de verandering die zich in Sint-Jans-Molenbeek voltrekt: onze gemeente evolueert voortdurend en biedt een aangename woonomgeving aan haar inwoners,” zo beklemtoont Françoise Schepmans.

Een project dat de stedenbouwkundige lasten van het Gewest integreert

Als primeur voor Brussel kozen de promotoren van M-Square er bewust voor om de stedenbouwkundige lasten te integreren in het project door de toepassing van de compensatie in natura zoals voorzien in het Gewestelijk Besluit van 26 september 2013. Het Square C-project omvat de realisatie van 9 geconventioneerde woningen die toegankelijk zijn voor kopers die voldoen aan de in het besluit vastgelegde voorwaarden en die worden verkocht aan 1.940 €/m².

M-Square: aangenaam wonen in een groene stadsomgeving

Goede start van de verkoop

De verkoop van het eerste gebouw, Square C, waarvan de bouw op 10 augustus van dit jaar begon, doet het al meteen goed met een voorverkoop van 35%. Rekening houdend met de geconventioneerde woningen geeft dit een voorverkoop van 44%.

De eerste appartementen zullen in juni 2017 in gebruik genomen worden.

Etienne Dewulf, Gedelegeerd Bestuurder van Thomas & Piron Bâtiment : “Wij zijn bijzonder verheugd met de start van het project M-Square. De commerciële lancering van de 1ste fase “Square C” is een succes, wat bewijst dat de bouw van kwaliteitswoningen tegen een betaalbare prijs beantwoordt aan de verwachtingen en de vraag van de Brusselaars.”

Esthetische en technische kwaliteit – integratie van groene ruimten

M-Square wordt gekenmerkt door een sobere en elegante eigentijdse architectuur, ontworpen door de bureaus DDS & Partners en Archi 2000 (voor het rust- en verzorgingstehuis): woonkwaliteit, verzorgde afwerking, hoogwaardige thermische en akoestische isolatie zijn belangrijke troeven van deze woningen, die een groot leefcomfort bieden in een wijk in volle verandering. Er werd bijzondere aandacht besteed aan de aanleg van de groene zones en aan de integratie van het project in de wijk, wat noodzakelijke voorwaarden zijn om mensen terug naar de stad te brengen.

Samenwerking op basis van een gemeenschappelijke filosofie

Voor de ontwikkeling van dit project beslisten vastgoedontwikkelaars Burco en Thomas & Piron Bâtiment hun knowhow en hun kennis van de residentiële vastgoedmarkt te bundelen. Zij zijn overigens niet aan hun eerste samenwerking toe: de Val d’Or in Sint-Lambrechts-Woluwe, de Clos du Drossart in Ukkel en de Clos des Musiciens in Nijvel getuigen van de sterke wil van de twee groepen om samen kwalitatieve projecten te ontwikkelen. Deze wil vloeit voort uit een duidelijke filosofie rond residentiële ontwikkeling gebaseerd op creativiteit en diversiteit en die toelaat om te beantwoorden aan de hedendaagse maatschappelijke en demografische noden.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo