Luchtdicht bouwen wordt de nieuwe standaard voor energiezuinigheid

  BE   11 augustus 2020 Bron: Airseal
Luchtdicht bouwen wordt de nieuwe standaard voor energiezuinigheid
De bouwmarkt staat op een kantelpunt, nu de regels rond energiezuinig bouwen steeds strenger worden. Bouwbedrijven moeten zich aanpassen, waardoor zich een nieuwe markt ontwikkelt rond energiebesparende oplossingen.

Nicky en Jelle zijn met hun bedrijf ‘airseal’ bij de eerste vakmannen die hun volle focus richten op het luchtdicht maken van woningen. Hun kennis en expertise komt als een welkome hulp voor projectontwikkelaars en aannemers, want door de nieuwe bouwnormen zal luchtdichtheid zwaar gaan doorwegen op de energiescore van een woning.

In het gemiddelde huis zit een gat van een vierkante meter

Bouwprofessionals doen al jarenlang hun best om bewoners zo veel mogelijk comfort te geven. Ze denken na over het beste verwarmingssysteem, isoleren zo goed mogelijk om de warmte vast te houden en installeren zonwering om de zomerse hitte buiten te houden. Maar één ding zien ze nog vaak over het hoofd: in het gemiddelde huis zitten zo veel kieren en spleten dat die samen een gat van een vierkante meter zouden vormen! Zo gaat er nog steeds warmte verloren, en ligt het energieverbruik hoger. Daarom is luchtdicht bouwen cruciaal. Het is de manier om S-peil en E-peil drastisch naar omlaag te krijgen, met een minimale inspanning.

Luchtdicht bouwen wordt de nieuwe standaard voor energiezuinigheid

Een nieuwe markt biedt nieuwe kansen

Nicky Vander Veken is geen onbekende in de bouwsector. Voor hij airseal oprichtte, vond je hem meestal op een dak in Vlaams-Brabant. Als dakwerker volgde hij de ontwikkelingen in de bouwwereld op de voet, en zag hij het potentieel van luchtdicht bouwen als nieuw vakgebied.

Zijn partner Jelle Coosemans heeft zijn technische strepen verdiend in auto-onderhoud, en was klaar om zijn focus te verleggen naar de opkomende markt van energiezuinig bouwen.

Een weloverwogen keuze van de twee mannen, gezien de nieuwe energienormen de vraag naar luchtdichte oplossingen gegarandeerd omhoog zullen drijven.

Luchtdicht bouwen wordt de nieuwe standaard voor energiezuinigheid
“We willen projectontwikkelaars en aannemers bijstaan in hun missie om zo energiezuinig mogelijk te bouwen, op een eenvoudige manier. Met luchtdichte woningen hoeven ze zich geen zorgen te maken over S- en E-peil, én garanderen ze hun klanten een lage energiefactuur.”

Nicky Vander Veken, oprichter airseal


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo