Vastgoed

Logistieke vastgoedmarkt herstelt zich in Europa

De logistieke vastgoedmarkt lijkt zich te herstellen in Europa. Dat zegt DTZ in het rapport `Property Times: European Logistics`. Volgens DTZ steeg de opname vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Midden- en Oost-Europa met 20% in vergelijking met 2009, terwijl de leegstand op logistieke hotspots daalde van boven de 20% naar 10 tot 12%.

Ook was er een toename zichtbaar in het totaal aan beleggingen in Europees logistiek vastgoed. Het totaal kwam uit op 7,6 miljard euro, een toename van 27% in vergelijking met 2009. 43% van de investeringen had betrekking op de markt in het Verenigd Koninkrijk. Volgens DTZ zal de groei echter tot en met 2015 gemiddeld niet meer dan 1% per jaar bedragen als het gaat om de huurprijzen. Al met al is DTZ echter positief gestemd over de markt.

Zo bevindt het wereldhandelsvolume zich ver boven het langjarige gemiddelde. Volgens Gerwin Vos, adjunct-directeur bij DTZ Zadelhoff en verantwoordelijk voor het Logisticsteam in Nederland, kan de stijging van de consumentenuitgaven bovendien de distributiesector stimuleren. Lage wisselkoersen in Europa hebben daarbij een positieve invloed op de performance van grote fabrikanten.

Gebaseerd op: Vastgoedmarkt