Duurzaam Bouwen

Lezingen over goedkoop, duurzaam en bio-ecologisch wonen

Niet alleen architecten en architectuurliefhebbers, maar ook bouwers komen mede dankzij de inbreng van Livios aan hun trekken op de boekenbeurs op zondag 4 november. Mieke Vogels komt oplossingen aanreiken rond goed, compact én betaalbaar wonen. Kamp C en VIBE zullen zich buigen over duurzaam en bio-ecologisch wonen.
Duurzaam bouwen is niet langer een trend maar een bittere noodzaak. Kamp C (Provinciaal Centrum voor Duurzaam Bouwen en Wonen) en VIBE (Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen) bundelen de krachten om uit te leggen wat die modewoorden in de praktijk betekenen. Aansluitend lichten 2 architecten een concrete case toe van een duurzame en bio-ecologische woning. Deze sessie vindt plaats in de groene zaal om 15.00.

Een uur voordien, in dezelfde zaal, is Mieke Vogels de centrale gast. Zij zal het hebben over haar boek Het Nieuwe Wonen dat uitgegeven werd door Lannoo. Huizen worden steeds duurder en wachtlijsten voor sociale woningen steeds langer. Een nieuw woonbeleid is hoogst noodzakelijk. Mieke Vogels reikt oplossingen aan om gezinnen aan compacte, goede én betaalbare woningen te helpen. Iedereen heeft volgens haar immers recht op een behoorlijke woning.

14.00 Groene zaal: goed en betaalbaar wonen, het kan
15.00 Groene zaal: duurzaam en bio-ecologisch bouwen in de praktijk

De Boekenbeurs 2012 gaat door in Antwerp Expo van 31 oktober tot 11 november 2012.

Alle dagen van 10 tot 18u.
Donderdag 1 en 8 november van 10 tot 22u.