Domotica

Legrand, Netatmo en BTicino bundelen de krachten op Batibouw

Legrand, Netatmo en BTicino bundelen de krachten op Batibouw
De Legrand Group neemt met zijn merken Legrand, Netatmo en BTicino een leidende rol in de smart home revolutie. Op Batibouw 2020 introduceert de groep dan ook een aantal belangrijke smart home innovaties…

Recente technologieën als virtuele assistenten en IoT (Internet of Things) hebben nieuwe mogelijkheden aangereikt om de performantie en gebruiksvriendelijkheid van de Legrand en Netatmo smart home systemen verder te optimaliseren.

Want hoewel Internet of Things een recente ontwikkeling is, zijn er intussen al ruim 50 miljard IoT-objecten in de wereld. Daarnaast zijn ook virtuele assistenten als Siri en Google Assistant aan een snelle opmars bezig. Het is de verwachting dat tegen eind dit jaar al zo’n 50% van de online aankopen via stemcommando’s zal gebeuren.

Nieuwe mogelijkheden qua comfort, energiebeheer, veiligheid en entertainment

De smart home systemen van Legrand en Netatmo spelen hier naadloos op in door naast de traditionele mogelijkheden ook bediening via smartphone en via spraak mogelijk te maken. Zo krijgt de gebruiker – waar die zich ook bevindt – op een snelle en gebruiksvriendelijke manier toegang tot alle systemen in zijn woning die instaan voor comfort, energiebeheer, veiligheid en entertainment.
  • Comfort: De Home + Control app (beschikbaar voor Android- en Apple iOS-apparaten) laat je toe om alle systemen in de woning op een intuïtieve en gepersonaliseerde manier te bedienen. Zo kan je je smartphone gebruiken als videoparlofonie systeem om op bezoekers te reageren en/of om ze binnen te laten, ook als je zelf niet thuis bent. En dankzij de koppeling met de virtuele assistenten van Apple, Google en Amazon kun je het systeem ook bedienen als je je handen even niet vrij hebt.
  • Energiebeheer: Door de intelligente aansturing van de verwarmingssystemen en verlichting kan een opmerkelijke energiebesparing gerealiseerd worden. Bovendien kan je het energieverbruik van je woning – dagelijks of op maandbasis – monitoren met de Home + Control app.
  • Veiligheid: Slimme camera’s, rookdetectors en alarmsystemen helpen om de veiligheid van je woning te verbeteren. In geval van inbraak of brand word je onmiddellijk verwittigd, zodat je meteen de juiste actie kan ondernemen.
  • Entertainment: Stream je favoriete muziek en series naar de verschillende kamers – woonkamer, keuken, badkamer, terras, … – in je woning.

Ook voor bestaande systemen

De smart home technologie van Legrand en Netatmo is niet alleen geschikt voor nieuwbouw en verbouwingen, maar kan ook in bestaande systemen worden ingepast. Zo is het mogelijk om je huidige lichtschakelaars aan te vullen en/of te vervangen door draadloze schakelaars met dimmogelijkheid en centrale functies, waarmee je bijvoorbeeld alle lichten kunt doven bij het slapengaan of wanneer je de woning verlaat.

Het systeem kan ook gebruikt worden om nieuwe of reeds geïnstalleerde rolluiken te bedienen via spraak of via de Home + Control app. En vanzelfsprekend kunnen ook scènes worden ingesteld, waarbij je bijvoorbeeld alle rolluiken kunt sluiten door op de knop ‘Slapen’ te klikken in de Home + Control app. De Legrand Group – met de merken Legrand, Netatmo en BTicino – biedt innoverende en gebruiksvriendelijke smart home oplossingen voor de woning van vandaag en morgen. Daarbij maakt Legrand er een erezaak van dat de gebruikersgegevens van uw smart home systeem optimaal beschermd worden.

Je vindt de stand van Legrand tijdens Batibouw 2020 in hal 9, stand 214.