Domotica

BTicino vindt de schakelaar opnieuw uit

BTicino vindt de schakelaar opnieuw uit
BTicono Living Now
Het Italiaanse BTicino is altijd al een trendsetter geweest en trekt deze lijn door met de lancering van het nieuwe Living Now-gamma waarbij de schakelaar als het ware geherdefinieerd wordt. Het Living Now-gamma koppelt een minimalistisch design en geometrische precisie aan slimme functies en bedieningen en onderscheidt zich hiermee opnieuw van de concurrentie. Voor dit nieuwe schakelmateriaal werd BTicino alvast beloond met de prestigieuze IF Design Award voor innovatief design.

Strak, minimalistisch design

Vlak, minimalistisch en full touch, dat zijn dé kernwoorden van het gloednieuwe Living Now-schakelmateriaal van BTicino. Een uniek gamma voor het premium segment dat uitblinkt in Italiaanse excellentie. Zo wordt de relatie tussen afdekplaat en functies helemaal herbekeken. De afdekplaat lijkt nu als het ware weg te vallen, waardoor de drukknop of schakelaar overal te bedienen is. Druk je bovenaan, in het midden of onderaan, met de full touch bediening zit je altijd juist. Eens de toets is ingedrukt, keert hij ook automatisch terug naar zijn positie waardoor het schakelmateriaal steeds perfect is uitgelijnd. Bovendien passen de schakelaars en stopcontacten zich mooi aan de muur aan dankzij hun gepatenteerde floating frame. Last but not least pakt BTicino uit met een vlak stopcontact, een echte streling voor het oog.

BTicino Living Now

Ruim kleurenpalet

Het nieuwe Living Now-gamma komt uit in 3 basiskleuren voor de toetsen en afdekplaten: wit, zandkleur en mat zwart. Daarnaast zijn er nog 13 extra afwerkingen voor de afdekplaten, gaande van goud en koper over eik en walnoot tot ice en night. Zo ontwerp je schakelaars en stopcontacten geheel naar jouw persoonlijke smaak. Cool, stijlvol of toch maar liever natuurlijk? Alles is mogelijk dankzij het zorgvuldig samengestelde kleurenpalet en de uitgekiende materialenkeuze (technopolymeer, hout en metaal).

Smart-technologie

Living Now is verkrijgbaar in 3 technologieën: traditioneel met gewoon schakelmateriaal, smart met geconnecteerd schakelmateriaal en MyHome_Up voor home automation.

Voor particulieren is de smart-technologie bijzonder interessant want die vertaalt zich in ‘Living Now with Netatmo’, een geconnecteerde range boordevol geavanceerde functies. Zo heb je in één enkele click algemene controle over je verlichting, rolluiken en gordijnen via de schakelaars. Je kan ook elke kamer draadloos bedienen en de gewenste scenario’s selecteren met de intuïtieve Home + Control app op je smartphone. Bovendien monitor je zonder enige moeite de energieconsumptie van elk apparaat in huis. Tot slot ontvang je push-berichten op je smartphone bij mogelijke fouten en overbelastingen, waardoor stroompannes vermeden worden.

BTicino Living Now

Van traditioneel naar smart

Overtuigd? In een paar simpele stappen transformeer je een traditioneel systeem in een smart en geconnecteerd systeem, zonder de bestaande bekabeling te veranderen. Je hoeft enkel een aantal ‘Living Now with Netatmo’ intelligente apparaten toe te voegen om lichten te bedienen, rolluiken en gordijnen te automatiseren en je energieverbruik te beheren.

BTicino doet er trouwens nog een schepje bovenop want dankzij de voice control functie kan je het volledige systeem ook bedienen met je stem via Apple HomeKit, Google Assistant, Amazon Alexa en IFTTT. Opnieuw een echte innovatie in de sector!

Ook interessant