Nieuwbouw

Le Toison d'Or in Brussel opgeleverd

In Brussel is winkel- en woongebouw Le Toison d'Or opgeleverd. UNStudio en Jaspers-Eyers Architects hebben het complex ontworpen. Door middel van structuur, diepteverschillen en de reeks van gebogen verticale frames hebben de ontwerpers variatie aangebracht in het blok. Deze frames omkaderen de balkons van de appartementen op de bovenste verdiepingen. Op de begane grond omlijsten deze de grote etalages van de winkels.

“Het was belangrijk dat de winkels zo open en licht mogelijk waren, en wij wilden tevens een contrast aanbrengen met de schijnbare soliditeit van de bovenste verdiepingen”, zegt architect Ben van Berkel. “Wij hebben als het ware de illusie gecreëerd dat de verticale ballonvormige frames het gebouw dragen; alsof het hele blok de potentie heeft boven de weg te zweven.”

Le Toison d'Or omvat 72 appartementen, 13.000 vierkante meter commerciële ruimte, een 1040 m2 crèche, 330 parkeerplaatsen en een verhoogde stadstuin van 2.950 m2. De appartementen lopen qua grootte uiteen van vijftig tot 750 vierkante meter en bieden een variatie aan woonvormen.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant