Algemeen

Laurent Ney geeft lezing in BOZAR op 4 november

Laurent Ney geeft lezing in BOZAR op 4 november
Brug bij Vroenhoven
Op uitnodiging van FEBELCEM, de Federatie van de Belgische Cementnijverheid, geeft Laurent Ney een lezing op 4 november, om 19u30, in Brussel, Bozar - Paleis voor Schone Kunsten. Van het bureau Ney & Partners zijn in enkele jaren tijd een indrukwekkende reeks brugontwerpen gerealiseerd. Daarnaast deden reeds tal van architecten voor het uitvoeren van structuur- en stabiliteitsberekeningen van belangrijke gebouwen een beroep op zijn talent. En ondertussen is Laurent Ney zelf ook auteur van spraakmakende speciale structuren en bouwwerken. Zijn werk is telkens het resultaat van een berekende zoektocht naar eenvoud en straalt tegelijk een intuïtieve elegantie uit.

De lezing vormt tevens het startevent van de internationale ‘Concrete Design Competition’. Deze ontwerpwedstrijd voor studenten is ondertussen aan zijn 6e editie toe en kreeg deze keer als thema ‘Elegance – exploring intelligent solutions’.

De lauraten uit de deelnemende landen mogen in augustus 2014 voor een week naar Dublin om deel te nemen aan een internationale ‘concrete workshop’. Laurent Ney is curator en juryvoorzitter van het Belgische luik van de wedstrijd.

Inschrijven voor de lezing van Laurent Ney kan via www.febelcem.be

Info over de wedstrijd: www.concretedesigncompetition.com

Ook interessant


Build for Life