Algemeen

Laureaten van de Vlaamse Houtproef gehuldigd

Laureaten van de Vlaamse Houtproef gehuldigd
Uitreiking in Limburg
Al voor de 14de maal organiseerde de Confederatie Bouw Schrijnwerk een provinciale houtproef. Het initiatief groeide uit tot een succesvolle proef voor leerlingen uit het secundair onderwijs die de richting hout of schrijnwerkerij volgen en waarbij techniek en vakkennis centraal staan. De houtproef wordt georganiseerd in zes Vlaamse regio’s door de Confederatie Bouw Vlaamse Schrijnwerkers, samen met de diverse lokale afdelingen waaronder ook de West-Vlaamse vereniging van schrijn- en glaswerkers. Elke leerling moest een werkstuk maken in massief hout. Een vakjury heeft nauwkeurig het werk van de leerlingen beoordeeld, waarbij gelet werd op de fijnste details. De vijf beste leerlingen van elke afdeling dingen nog mee naar de prijs van de ‘Vlaamse laureaat’ die op 6 juni in Sint-Niklaas worden bekendgemaakt.

Steun vanuit de sector voor het technisch onderwijs

In totaal hebben ca. 950 leerlingen deelgenomen aan de Vlaamse Houtproef, verspreid over een 60-tal scholen. Het is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen de bouwsector en het onderwijs, met als doel het beroep van timmer- en schrijnwerker te promoten.

Deze proef wordt georganiseerd door de beroepsfederatie “Confederatie Bouw Vlaamse Schrijnwerkers”, samen met de verschillende regionale afdelingen. Onder de impuls van de werkgroep werd opnieuw een mooi werkstuk bedacht voor de leerlingen.
Dergelijke organisatie is uiteraard enkel mogelijk mits de steun van diverse partners.

De scholen kregen al het nodige hout gratis geleverd. Vandecasteele Houtimport heeft het dennenhout ter beschikking gesteld, de firma Pollmeier zorgde voor het beukenhout, de firma Bouttens leverde de MDF-platen en firma’s Carpentier en Martal zorgden dan weer voor het eikenhout. Het inrichtend comité zorgde voor de verdeling van de houtpakketten in de deelnemende scholen.

De firma’s All-Fix/Comaglio, Bosch, Deventer Profielen, Fakro, Houthandel Decadt, Lamello Begium, Lecot-Raedschelders, Lerou ijzerwaren, Leza, Metabo, Pro@Work, Rectavit, Rigolle, Robaco, Sofibo, Silky, Stad Ieper, Van Hoecke-Blum, Vanhoutte Willy, Vens & Thiers en WSB-Wagner hebben gezorgd voor de nodige financiële steun en voor heel wat mooie prijzen (machines en gereedschapsets).

Alle 950 deelnemende leerlingen kregen trouwens een leuke attentie, als dank voor hun fantastische inzet voor de houtproef. Zij kregen allen een plooimeter van Roto en een hippe sleutelhanger van Dassy.

Op www.houtproef.be kunt u alle verdere info terugvinden over de laureaten in de verschillende provincies.

Laureaten van de Vlaamse Houtproef gehuldigd
De West-Vlaamse Laureaten

Ook interessant


Build for Life