Verwarming & Sanitair

Laureaten scholenwedstrijd sanitair-verwarming gekend

Vrijdagavond 8 juni ll. werden in het stadhuis van Kortrijk de prijzen uitgereikt van de provinciale "Scholenwedsrijd Sanitair & Verwarming". VTI-Kortrijk werd er uitgeroepen als laureaat van de editie 2006-2007. Ook vorig jaar was het VTI-Kortrijk de laureaat.

Vijf West-Vlaamse technische scholen hebben deelgenomen aan de wedstrijd: VTI-Ieper, VTI-Kortrijk, VTI-Oostende, VTI-Roeselare en VTI-Waregem. Zij moesten in klasverband een gehele sanitaire en verwarmings-installatie monteren op een verticale wand, waarbij de theorie omgezet werd in de praktijk.

Voor de realisatie van deze wedstrijd kon het Inrichtend Comité rekenen op de medewerking en steun van vijf groothandelaars: Florisan, Sanicomfort, Sani-Perfect, Sax Sanitair en Van Marcke. Zij hebben immers alle nodige materialen (toestellen, leidingen, toebehoren, …) gratis ter beschikking gesteld aan de scholen.

Onlangs werden de installaties door een vakjury volledig getest en beoordeeld. De installatie werd onder druk geplaatst, alle leidingen werden getest op hun dichtheid, de waterafvoer van alle toestellen werd bekeken, enz. Ook de parate kennis van de leerlingen werd gecheckt door middel van een aantal meerkeuzevragen.

Resultaten editie 2006-2007

laureaat : VTI-KORTRIJK - zij wonnen een waardebon van 800 EUR en een officiële muurplaat
2de prijs : VTI-ROESELARE - zij wonnen een waardebon van 400 EUR
3de prijs : VTI-IEPER - zij wonnen een waardebon van 250 EUR
4de prijs : VTI-WAREGEM - zij wonnen een waardebon van 200 EUR
5de prijs : VTI-OOSTENDE - zij wonnen een waardebon van 150 EUR
Met deze waardebon kan de afdeling Sanitair-CV van de school diverse materialen aankopen bij één van de steunende groothandelaars.