Verwarming & Sanitair

Last van kalkaanslag? Neem een waterontharder!

Last van kalkaanslag? Neem een waterontharder!
In België hebben meer dan 10 miljoen mensen last van hard water. Dit is in principe dus bijna iedereen. Hard water brengt nare gevolgen met zich mee voor u en uw woning. Lees hieronder alles over de gevolgen van hard water en hoe u van deze gevolgen afkomt.

Hard water zorgt voor kalkaanslag

Zoals hierboven al wordt genoemd brengt hard water een hoop nadelen mee voor uw woning. Deze problemen beginnen eigenlijk allemaal bij kalkaanslag. Kalkaanslag ontstaat als er te veel calcium en magnesium in uw water zit. Het gevolg van deze kalkaanslag kan onder andere zijn dat huishoudelijke apparaten eerder kapot gaan, huidproblemen verergeren en dat er kalkstrepen ontstaan die moeilijk schoon te krijgen zijn.

Energierekening

De problemen stoppen echter niet bij de problemen die hierboven genoemd worden, maar gaan nog verder. Kalkaanslag kan zich namelijk ook gaan vestigen in een verwarmingselement. Hierdoor moet uw cv-ketel harder werken om uw woning te verwarmen en dit gaat u terug zien in uw energierekening. Jaarlijks kan deze kalkaanslag u wel 120€ kosten. Geconcludeerd kan dus wel worden dat hard water zorgt voor veel problemen in uw woning en u een hoop geld kost doordat u eerder nieuwe huishoudelijke apparaten moet aanschaffen, meer schoonmaakmiddel nodig hebt en zorgt voor een hogere energierekening.

Hoe komt u hier van af?

De ongemakken die hierboven worden genoemd kunnen gelukkig worden opgelost. Door een waterontharder te laten plaatsen bent u namelijk van deze problemen af. Een waterontharder filtert het calcium en het magnesium uit uw water door middel van een filter of harskorrels.

Praktische informatie

Een waterontharder is in principe geen goedkope aankoop, maar als u veel problemen ondervindt aan hard water dan is dit het zeker wel waard. Een waterontharder kost gemiddeld tussen de 1000€ en de 2000€. De prijs die u daadwerkelijk betaalt is afhankelijk van het type waterontharder en de specialist waarvoor u kiest. Een waterontharder kan geplaatst worden op meerdere plekken in uw woning, Voorbeelden zijn de garage, de kelder, de bijkeuken en de trapkast. Een waterontharder hoeft dus nooit in de weg te staan en kan in principe in elke woning wel geplaatst worden.

Wilt u af van het harde water in uw woning? Vraag gratis en vrijblijvend offertes voor waterontharders aan via Solvari. Zo komt u gemakkelijk in contact met verschillende specialisten zodat u de specialist kan vinden die precies kan voldoen aan uw wensen. Op deze manier bespaart u geld, tijd en moeite.