Dit zijn de problemen die hard water met zich meebrengen

  BE   9 januari 2020 Bron: Bouw & Wonen
Dit zijn de problemen die hard water met zich meebrengen
Meer dan 10 miljoen Belgen hebben last van hard water. De kans is dus heel groot dat u hier in uw woning ook last van heeft. Hard water zorgt voor een aantal ongemakken die u kunnen belemmeren in het dagelijks leven. In dit artikel leest u op welke manieren u last heeft van hard water, en misschien nog wel belangrijker, hoe u ervan afkomt.

Kalkaanslag

Hard water zorgt voor kalkaanslag. Deze kalkaanslag is hetgeen dat voor veel van de problemen in uw woning zorgt. Kalkaanslag ontstaat doordat calcium- en magnesiumionen zich vormen in uw leidingen, kraan en huishoudelijke apparaten. Vervolgens zorgt deze kalkaanslag voor een aantal problemen.

Welke problemen brengt kalkaanslag met zich mee?

Zoals hierboven wordt genoemd zorgt kalkaanslag voor een aantal grote problemen in uw huishouden. Waarschijnlijk het grootste probleem van kalkaanslag is het feit dat uw energiefactuur omhoog kan gaan. Kalkaanslag vormt zich namelijk in het verwarmingselement van uw cv-ketel, waardoor uw energiefactuur omhoog zal gaan met tot wel 120Ä per jaar.

Naast een hogere energierekening zorgt kalkaanslag voor een aantal andere problemen. Vaak hoopt er kalk op in de douche, en dit is erg moeilijk schoon te krijgen. Dit zorgt er ook weer voor dat er veel schoonmaakmiddelen nodig zijn, en dat kost veel geld op de lange termijn. Ook zorgt kalkaanslag ervoor dat huishoudelijke apparaten veel sneller kapot gaan. Dit zijn de grootste ongemakken die ontstaan door kalkaanslag, maar het houdt hier niet op. Kalkaanslag brengt nog veel meer problemen met zich mee.

Huidaandoeningen

Hard water kan slecht zijn voor uw huid. Vooral als u zelf al last heeft van een gevoelige huid, kan hard water dit verergeren. Calcium- en magnesiumionen drogen namelijk de huid uit, waardoor eczeem en psoriasis kunnen verergeren.

De oplossing

De problemen die hard water met zich meebrengen zijn zeker niet niks. Gelukkig kunnen deze problemen worden opgelost door middel van een waterontharder. Een waterontharder kan op meerdere plekken in uw woning geplaatst worden, waaronder in de bijkeuken, de garage en de trapkast. U hoeft dus geen last te hebben van de plaatsing van een waterontharder. Een waterontharder maakt hard water zacht en wist dus de calcium- en magnesiumionen uit het water. Dit zorgt ervoor dat u af bent van alle problemen die hierboven worden genoemd.

Wilt u af van uw harde water? Vergelijk offertes voor waterontharders via Solvari. Zo komt u in contact met tot 4 verschillende specialisten, waardoor u tot wel 40% kunt besparen op uw offerte.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo