Lancering gloednieuw woonproject in Haasdonk

  BE   3 juni 2019 Bron: jaxpr
Lancering gloednieuw woonproject in Haasdonk
Projectontwikkelaar Custombuild, gekend voor het bouwen van eigentijdse, duurzame nieuwbouwprojecten van concept tot realisatie, lanceert vandaag zijn gloednieuwe woonproject “Residentie Jean-Baptist” aan het Pastoor Verwilghenplein in Haasdonk. Het nieuwe, hedendaagse wooncomplex zal zich voltrekken op een hoekperceel aan de kruising van het plein met de fietsdoorsteek de Peerkenswegel waar vroeger Feestzaal Bauwmans was. Residentie Jean-Baptist is een vervolg op het succesverhaal van Residentie Tassijns aan de overkant van het plein. De namen van beide residenties verwijzen naar de historische figuur ‘Jean Baptist Tassijns’ die als kantonvoorzitter op het einde van de 18de eeuw zijn bureau had in het oude gemeentehuis op het Pastoor Verwilghenplein en die tijdens de beruchte Boerenkrijg verraderlijk vermoord werd[1]. Het nieuwe woonproject in wording, bestaande uit 17 ultramoderne appartementen en 3 exclusieve penthouses, wordt een ecologisch verantwoorde nieuwbouw met energiezuinige woonunits en extensieve groendaken die harmonieus afsteken met de achterliggende velden. Ideaal voor zowel (jonge) gezinnen als senioren. De eigenlijke werken vangen aan in het voorjaar 2020. De oplevering van het project wordt voorzien rond het voorjaar 2022.

Indeling woonproject

Residentie Jean-Baptist zal opgetrokken worden op een hoekperceel van 2.531 m2 aan het Pastoor Verwilghenplein. Vooraan bevindt zich het charmante en levendige dorpsplein en achteraan hebben de bewoners zicht op de velden en de rustige fietsdoorsteek de Peerkenswegel.

Het wooncomplex bestaat uit 20 energiezuinige appartementen waaronder 17 ultramoderne appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers en een privéterras, én 3 exclusieve penthouses. Op het gelijkvloers bevinden er zich 5 appartementen waarvan 3 met een eigen tuin. Op de eerste en de tweede verdieping zijn er telkens 6 appartementen met een privéterras, en op de derde verdieping zijn er 3 exclusieve penthouses, elk met een groot terras;
  • 1-slaapkamerappartement met een bewoonbare oppervlakte vanaf 68 m² tot 75 m² & een terrasoppervlakte vanaf 5 m²
  • 2-slaapkamerappartement met een bewoonbare oppervlakte vanaf 82 m² tot 90 m² & een terrasoppervlakte vanaf 6 m²
  • 3-slaapkamerappartement met een bewoonbare oppervlakte vanaf 98 m² & een terrasoppervlakte vanaf 6 m²
  • Penthouse met een bewoonbare oppervlakte vanaf 73 m² tot 111 m² & een terrasoppervlakte tussen 14 m² en 19 m²

In de gemeenschappelijke zone wordt een ruime, overdekte fietsenstalling voorzien. De bewoners krijgen bovendien twee elektrische deelfietsen ter beschikking die ze gratis mogen gebruiken. Daarnaast wordt er tevens een openbare fietspomp langs het fietspad naast het gebouw geplaatst om ongemakken zoals een platte band te vermijden. Verder is er ook een ondergrondse garage met twintig autostaanplaatsen en twintig bergingen die apart door de bewoners aangekocht kunnen worden. Elke staanplaats biedt de mogelijkheid om een elektrische wagen op te laden.

Duurzame architectuur

Residentie Jean-Baptist wordt een ecologisch verantwoord wooncomplex met energiezuinige woonunits en extensieve groendaken die harmonieus afsteken met de achterliggende velden. Ook de architectuur van het gebouw wordt mooi geïntegreerd in de omgeving dankzij de juiste combinatie van materialen: lichtgrijze gevelsteen, elegante zinkpartijen en fijn buitenschrijnwerk geven het project niet enkel een esthetische meerwaarde, maar scoren ook hoog op het vlak van duurzaamheid. Verder zorgen de enkele vooruitstekende terrassen, een terugwijkende dakverdieping en de dakkapellen in de achtergevel voor een algeheel, speels en dynamisch karakter. De extensieve groendaken zorgen daarenboven voor een ‘groene toets’ met een begroeiing van onderhoudsarme sedumplanten (zowel inheemse als uitheemse soorten voor een bonte mix van kleuren, planthoogten en bloeiperiodes), lage grassen en vetplanten.

Het architecturale ontwerp van Residentie Jean-Baptist, opgemaakt door Mertens-architecten uit Stabroek, werd dusdanig geconcipieerd zodat drie elementen absoluut centraal zouden staan in de beleving: ruimte, licht en gezelligheid. Daarnaast is ook al het nodige hedendaags comfort aanwezig en gebeurt de afwerking met duurzame materialen en bijzondere aandacht voor kwaliteit en leefbaarheid. “Energiezuinige verwarming, vooruitstrevende verluchtingstechnieken, perfecte isolatie,… zijn slechts enkele energiezuinige toepassingen van deze ecologisch verantwoorde nieuwbouw”, aldus Sébastien François, één van de medezaakvoerders van Custombuild. “We benadrukken dat alle appartementen een E-peil van 30 hebben. BEN-gebouwen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Bovendien wordt er overal vloerverwarming voorzien.”

Omgeving

De residentie bevindt zich pal in het gezellige, bruisende centrum van Haasdonk (een deelgemeente van Beveren-Waas), dat heel vlot bereikbaar is via de E17 of de N70 tussen Beveren en Sint-Niklaas. Vlakbij de residentie vind je een groot aanbod van winkels, scholen, sportvelden, het openbaar vervoer,… In vogelvlucht is Residentie Jean-Baptist gesitueerd tussen het fort van Haasdonk, een beschermd natuurmonument dat dienst doet als overwinteringsreservaat voor vleermuizen, en één van de bekendste parkbossen van Beveren-Waas, Hof Ter Saksen. Dit laatste is een cultureel centrum in de openlucht waar regelmatig evenementen en tentoonstellingen worden gehouden. De Beverse Beek ernaast is een natuurlijke vogelbroedplaats en ook het nabijgelegen Arboretum Grootenbosch en de bossen van Haasdonk zijn een oase van rust. Kortom, een ideale omgeving!

woonproject Residentie Jean-Baptist

Residentie ‘Jean-Baptist’ & Residentie ‘Tassijns’: verwijzing naar de historiek van het Waasland

De namen ‘Jean-Baptist’ en ‘Tassijns’ verwijzen allebei naar de historische figuur Jean Baptist Tassijns die een belangrijke rol heeft gespeeld in de gemeente Haasdonk en omstreken tijdens de Boerenkrijg in 1798. Aan het einde van de 18de eeuw werd het Waasland ingelijfd bij Frankrijk, met Haasdonk als kantonnale hoofdplaats. Jean Baptist Tassijns was de toenmalige eerste voorzitter van het kanton en had zijn bureau in het oude gemeentehuis op het Pastoor Verwilghenplein. Toen er tijdens de Boerenkrijg in Haasdonk een belangrijke opstand tegen de bezetter plaats vond, werd Jean Baptist Tassijns als vergelding door het Franse leger gefusilleerd in de bossen van Haasdonk. Op die historische plek bevindt zich nog steeds een herdenkingsplaats met het Tassijnskruis als toeristische trekpleister. Om de paar jaar wordt er in Haasdonk een boerenkrijgverlichting gehouden met duizenden theelichtjes om die woelige jaren uit de geschiedenis in ere te houden. Sinds 1943 is ook het oude gemeentehuis op het Pastoor Verwilghenplein een beschermd monument. In de periode 1991-1992 werd het op historisch correcte wijze gerestaureerd.

Kostprijs

De voorverkoopfase start vanaf vandaag, maandag 3 juni. Vanaf € 167.000 kan je over een éénslaapkamerappartement beschikken. De prijzen zijn telkens exclusief BTW, registratie en notariskosten.

Interieurinrichting: standaard versus geheel op maat

Qua interieurinrichting bestaat er een ‘standaard’ pakket waarbij de woning volledig strak afgewerkt wordt. Vele mensen opteren echter voor een eigen stijl. Alle appartementen kunnen geheel op maat, conform de wensen en behoeften van de koper, ingericht worden. In overleg met de bewoners zorgt de binnenhuisarchitecte van Custombuild er vervolgens voor dat alle woningen tot in detail afgewerkt worden.[2] De focus ligt telkens op kwaliteit. De 360° service is het grondbeginsel van Custombuild: van het bouwontwerp tot de persoonlijke opvolging van de inrichting van het interieur en andere mogelijke zaken die de bewoners wensen zoals Assisted Living.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo