Laatste weekend om COCOON te bezoeken

  BE   25 november 2016 Bron: Two Cents
Laatste weekend om COCOON te bezoeken
De woon- en interieurbeurs COCOON opende vorige week zaterdag zijn deuren te Brussels Expo. Tot en met zondag 27 november kan elke bezoeker, of hij nu al over een concreet project beschikt of op zoek is naar inspiratie, er meer dan 200 exposanten en professionals ontmoeten die klaarstaan om hem te begeleiden en ideeën te geven. Het DecoLab, de grote nieuwigheid van deze 27ste editie, alsook de verschillende workshops, laten iedereen op een eenvoudige manier ontdekken hoe men zijn interieur kan opsmukken. En dat alles in het thema 'Into the wild'!

Een bezoekje aan het DecoLab: de gelegenheid om een eigen moodboard te creëren met behulp van een professional.
Dit jaar werd in Paleis 9 van de Heizel het Decolab ontworpen, een interactieve ruimte om de nieuwsgierigheid van de bezoekers op te wekken en hen te inspireren in hun decoratieprojecten. In deze nieuwe ruimte, vrij toegankelijk voor iedereen, maakt men zijn eigen inspiratiebord door middel van verschillende tijdschriften die ter beschikking worden gesteld.

Begeleid door Evy Dooms, binnenhuisarchitecte en decoratrice gespecialiseerd in moodboards, knipt en plakt de bezoeker naar hartenlust en combineert zo de stijlen die hem helemaal warm maken.

Het is niet nodig zich op voorhand in te schrijven om van het advies van Evy te genieten. Ze is elke dag aanwezig op COCOON en begeleidt met plezier iedereen die het DecoLab binnenstapt: « Mijn doel is om de stijl te definiëren die overeenstemt met de bezoeker, de kenmerken ervan te beschrijven en de persoon vervolgens de standen aan te wijzen die voor hem of haar het meest inspirerend zijn. »

Inspirerende workshops voor iedereen: word een expert in interieurinrichting!

Hoe thuis een zen-gevoel creëren dankzij de technieken van feng shui? Hoe herstel of schilder je een muur? Hoe kan je dankzij geuren de perfecte slaaptoestand bereiken? Of hoe maak je meubels van paletten? Tijdens de workshops van COCOON krijgt men onmisbare tips en tricks om een interieur te creëren dat perfect aansluit bij het eigen budget en de eigen smaak.

Anne-Sophie Droulez, deco-therapeute en drijvende kracht achter de feng shui workshops op COCOON, legt uit: “Deze workshops zijn er zowel voor wie al enige basiskennis heeft van deze Chinese kunstvorm, als voor nieuwsgierigen en beginners. Deelnemers zijn altijd positief verrast want wij denken samen met hen na. We leggen de basis van het concept uit en daarna kunnen zij dit alles via handige tips bij hen thuis in de praktijk brengen.”

Inschrijven kan online op www.cocoon.be of ter plaatse in Paleis 9 van Brussels Expo (let op: het aantal plaatsen is beperkt). Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om COCOON te bezoeken, blijft de beurs deze vrijdag 25 november open tot 23u. De 27e editie van COCOON sluit af op zondag om 19u.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo