Interieur

Cocoon 2016 opent de deuren van 19 tot en met 27 november 2016

Cocoon 2016 opent de deuren van 19 tot en met 27 november 2016
Van 19 tot en met 27 november opent de grootste woon- en interieurbeurs van België de deuren te Brussels Expo. De bezoeker maakt er kennis met de nieuwste trends van 2016, ontdekt er de creaties van Belgische designers, shopt er voor kerstcadeaus of – nieuw dit jaar – creëert er zijn eigen ‘moodboard’, met assistentie van professionelen uit de sector. De sleutelwoorden van deze 27e editie? VISIT-ENJOY-SHOP!

VISIT: Elk jaar brengen bijna 75.000 mensen een bezoek aan de 30.000 m² expositieruimte die COCOON rijk is. Hun doel? Een concreet interieurproject realiseren of inspiratie opdoen op het vlak van decoratie en inrichting. Wie op zoek is naar een nieuw salonmeubel, nieuw bestek of originele verlichting en een vergelijking wil maken, kan alle objecten op COCOON echt aanraken, voelen en zien. Een extra aantrekkingspunt is de « rambla », die volledig aan Belgische designers is gewijd.

ENJOY: Dit jaar zet de beurs volop in op interactiviteit, met het DecoLab als uithangbord. In deze nieuwe ruimte kan de bezoeker zijn eigen sfeer- of inspiratiebeeld (moodboard) creëren, dankzij de ter beschikking gestelde magazines en tablets. Met de hulp van professionelen uit de wereld van de decoratie en van de interieurarchitectuur wordt geknipt en geplakt en worden verschillende ideeën en stijlen met elkaar gecombineerd, tot zij een mooie weerspiegeling vormen van de smaak van de bezoeker. Daarna kan een bezoek worden gebracht aan verschillende exposanten wiens producten mooi aansluiten op deze visie. Tijdens de beurs worden daarnaast ook verschillende boeiende workshops gehouden.

SHOP: Grote ruimtes en het wilde buitenleven staan centraal tijdens COCOON, dankzij het thema « Into the wild ». Motieven van dierenhuiden en ruwe materialen zijn in steile opmars in onze interieurs, dus COCOON zet deze extra in de schijnwerpers. Tijdens deze 27ste editie doet de bezoeker zijn kerstshopping in een echte junglesfeer, met objecten in ruwe materialen, planten in savannestijl, meubels met etnische accenten en… we onthullen nog niet alles!

De datum van COCOON 2016 staat vast: van 19 tot en met 27 november te Brussels Expo.

Ook interessant