Architectuur

LEVS ontwerpt woon- en zorgcomplex Anklaar

In opdracht van zorgontwikkelaar Habion heeft LEVS architecten een gebouw in Anklaar ontworpen, dat een divers programma van maatschappelijke en commerciële voorzieningen, zorgfuncties en woningen gaat huisvesten.
Het gebouw is onderdeel van gebiedsontwikkeling en herstructurering in het nieuwe stadsdeelhart Anklaar in Apeldoorn. Het woon- en zorgconcept is gebaseerd op de visie van Habion, die niet uitgaat van de traditionele zorgwoning, maar van een goede zelfstandige woning waarin ook zorg mogelijk is.

Programma
Door een weloverwogen stapeling in het gebouw kan volgens LEVS optimaal worden gevarieerd in de voorwaarden voor wonen en zorgen. In het complex komen 83 woningen, waarvan er 27 geschikt zijn voor vier PG-woongroepen (voor bewoners die psychogeriatrische zorg behoeven).

Daarnaast gaat het gebouw ruimte bieden aan commerciële voorzieningen, fysiotherapie, zorgfuncties als welzijn & recreatie, dagverzorging en een bar-restaurant. Het woon-zorggebouw grenst aan het centrale plein in het stedenbouwkundige plan van De Nijl Architecten voor Anklaar. Gesitueerd op deze plek draagt het gebouw bij aan de levendigheid in het hart van de wijk. De bouwstart is gepland voor begin 2014.

Lees verder op Architectenweb.nl