Vastgoed

Kun je met een Bitcoin investering je huis financieren?

Kun je met een Bitcoin investering je huis financieren?
Als je afgaat op alle succesverhalen die in de media zijn verschenen, vraag je jezelf wellicht af of je met een Bitcoin investering je huis kunt financieren. Als je vroegtijdig in de Bitcoins was gestapt, zou dit zeker mogelijk zijn geweest. Nu we een aantal jaren na de introductie van de Bitcoin zitten, is het wellicht een wat lastigere opgave. Niets is echter onmogelijk maar niets is zo onzeker als de Bitcoin koersen.

De opkomst van de crypto markt

De opkomst van de crypto markt is in een sneltreinvaart gegaan. We hoeven nog eens zo gek lang terug in de tijd voor de introductie van de Bitcoin, de eerste digitale munt ooit. De waarde van deze munt steeg snel toen de wereld geïnteresseerd raakte in deze nieuwe manier van het vormgeven van financiële transacties. Daarnaast werd het handelen en beleggen in cryptocurrency gezien als nieuwe manier om spaargeld te laten groeien. Dit werd zeker interessant toen de banken besloten om kosten in rekening te brengen voor het onderbrengen van spaargeld. De opkomst van de crypto markt werd versterkt door het toegankelijker worden van deze sector. Er zijn tegenwoordig diverse exchanges of initiatieven zoals bitcoin profit waarvan gebruik kan worden gemaakt om snel en eenvoudig de crypto markt te betreden.

Is een financiering van een huis mogelijk met een crypto investering?

Het zal je niet ontgaan zijn dat er veel mensen flink rijk zijn geworden door een vroege crypto investering. De koers is in een redelijk korte tijd gestegen tot grote hoogtes. Vooral deze succesverhalen werden breed uitgemeten in de media. Hierbij werd er makkelijk voorbij gegaan aan de volatiliteit van de Bitcoin koersen. Waar veel mensen veel hebben verdiend aan een investering in Bitcoins hebben vele andere mensen veel geld hieraan verloren. De sterk aan verandering onderhevige koersen maken het immers niet eenvoudig om succesvol te handelen in Bitcoins. Het is de kunst om de digitale munteenheid aan te kopen als de koers op z’n laagst is en van de hand te doen als de koers op z’n hoogst is (buy low, sell high). Er zijn echter diverse factoren die hierin een rol spelen. Denk hierbij aan het wereldnieuws en de social media invloeden. juist deze ontwikkelingen staan nooit stil en maken het erg lastig om op tijd en op de juiste manier hierop te acteren. Een financiering van een huis is dus mogelijk met een crypto investering maar een eenvoudige opgave is dit zeker niet!

Ook interessant