Nieuwbouw

Koppel uit Balen wint Batibouwwedstrijd “Win uw gevel” 2014

Ook dit jaar organiseerde de Limburgse baksteenfabrikant Vandersanden Group de ondertussen befaamde "Win uw gevel"-wedstrijd. Bouwers en verbouwers konden hun kans wagen op de stand van Batibouw. Ondanks dat Batibouw dit jaar wat minder bezoekers over de vloer kreeg, hebben maar liefst 948 mensen mee gedaan aan de wedstrijd. Dat aantal was ook meteen het antwoord op de schiftingsvraag. Jonah (25) en Shana (22) uit Balen schatten het aantal deelnemers op 951 en zijn dus de winnaars. Zij ontvangen de bakstenen voor hun nieuwbouwwoning volledig gratis. De gewonnen prijs heeft een marktwaarde van ca. 7.000 tot 10.000 euro naargelang de gekozen gevelsteen.

Wie zijn Jonah Kemps en Shana Geypen?

Het jonge koppel komt uit Balen. Hij studeerde af als industrieel ingenieur en werkt nu als procesingenieur in een glasfabriek in Mol. Zij studeerde af in de richting sociaal werk, met als specialisatie personeelsbeheer. Ze werkt nu op de personeelsdienst van Amival in Turnhout. Samen kochten ze in juli 2012 een bouwgrond van 7,59 are in Balen-Wezel en midden 2013 zijn de eerste contacten met architect Peter Smeets gelegd. Momenteel wonen Jonah en Shana nog bij hun ouders. Dat is een weloverwogen beslissing geweest, want zo konden ze sparen voor hun nieuwe woning.

De start van het bouwproject is voor begin april 2014 voorzien. Al snel dus. Jonah en Shana gaan modern bouwen en twijfelen voor de gevelsteen tussen Leto of Platina. Ze hopen eind volgend jaar naar hun nieuwe woning te verhuizen.

Jonah en Shana deden in 2013 ook al mee met onze Batibouwwedstrijd. Ze kwamen dit jaar naar de Vandersanden beursstand voor de kortingsbon van € 100. Maar de wedstrijd winnen hadden ze zeker niet verwacht. Met de gedachte “niet geschoten is altijd mis”, vulden ze opnieuw het wedstrijdformulier in. Zo zie je maar.

Koppel uit Balen wint Batibouwwedstrijd “Win uw gevel” 2014

De juiste antwoorden

Op de beursstand lieten we in een infographic zien hoe Vandersanden aan duurzaam ondernemen doet en hoe duurzaam haar producten zijn. Naast de schiftingsvraag volstond het om de volgende 2 vragen over ons duurzaamheidsverhaal op te lossen:

1/ Hoeveel procent van het water, dat wij gebruiken tijdens het productieproces in onze vestiging in Spouwen, is regenwater? Het juiste antwoord is 99%.

2/ Adviesbureau Royal Haskoning onderzocht de levensduur van HUWA-kleiklinkers. Hoe lang is die levensduur? Het juiste antwoord is 125 jaar.

Ook interessant