Algemeen

Koop niet nieuw, maar transporteer je eigen machines naar het buitenland

Koop niet nieuw, maar transporteer je eigen machines naar het buitenland
We leven in een mooi land, maar soms te klein voor mensen die groot dromen. En daarom kijken steeds meer agrariërs buiten de landsgrenzen. Want niet alleen is er vaak veel meer ruimte om te kunnen (ver)bouwen, vaak is het leven er ook goedkoper. Maar eenmaal in het nieuwe land aangekomen komen er soms ook nadelen aan het licht voor de avonturiers. Want al is het stuk land nog zo mooi om op te bouwen, de machines die je nodig hebt om goed werk te kunnen leveren liggen niet zomaar voor het grijpen.

Waarom je eigen machines op transport zetten?

Door je eigen machines op transport te zetten weet je precies in welke staat ze zijn, hoeveel ze waard zijn en hoe lang ze nog meegaan. Je bespaart bovendien tijd, omdat je niet hoeft te zoeken naar machines die passen bij jouw werkzaamheden. Aan nieuwe (land)bouwmachines hangt natuurlijk ook een fiks prijskaartje, vaak ben je dus ook een stuk goedkoper uit als je met je eigen apparaten werkt.

Hoe kies je het juiste transport?

Het liefst zou je jouw machines eigenhandig de grens over rijden, maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Toch wil je er wel zeker van zijn dat jouw dierbare tractor, stevige bouwkraan, of ploegmachines niet beschadigd in het nieuwe land aankomen. Om Nederlandse (landbouw)machines op een veilige manier de grens over te krijgen heb je dus goed internationaal transport nodig. Om dat te vinden moet je bij het uitzoeken van een transporteur op de volgende zaken letten:

  • Heeft de transporteur een goede reputatie
  • Is de zending te volgen
  • Kan er getransporteerd worden naar het land van jouw keuze
  • Wat is de prijs van het transport
  • Hoe lang duurt het transport
  • Heeft de transporteur veel ervaring
  • Voldoet het transport aan alle richtlijnen

Als je op alle bovenstaande punten ‘ja’ als antwoord kunt geven, dan heb je een goede partner gevonden om jouw machines te vervoeren en kan je buitenlandse avontuur beginnen.

Werken met de beste machines

Tweedehands machines zijn soms slecht onderhouden, nieuwe machines zijn duur en soms zijn machines die je nodig hebt helemaal niet te krijgen. En waarom zou je eigenlijk op zoek gaan naar machines, als je in Nederland alles al goed voor elkaar had? Gelukkig is er een simpele oplossing om in het buitenland te werken met de beste machines en dat is door je eigen machines te verhuizen. Naar Tjechië bijvoorbeeld.

Meer geld naar middelgrote en kleine landbouwbedrijven

In Tjechië is sinds kort namelijk een nieuwe minister van landbouw, Zdenek Nekula, die kleine en middelgrote landbouwbedrijven wil steunen. De Europese subsidies moeten volgens Nekula niet alleen naar grote bedrijven gaan, maar meer naar kleine en middelgrote ondernemers,startende boeren en biologische- en precisielandbouw. Daar dienen zich de komende tijd dus flink wat kansen aan. Een goede move om te maken dus.

Net zoals jij kan verhuizen naar het mooie Tsjechië, kunnen jouw machines dat natuurlijk ook. Maar een (land)bouwmachine gooi je natuurlijk niet even in de aanhangwagen. Daarom is het slim om, als je de stap wilt nemen op je bedrijf uit te breiden naar het buitenland, te kijken naar een transporteur die jouw machines op de juiste manier weet te vervoeren. Het transport Tsjechië is in dat geval een apart hoofdstuk dat je aan moet pakken tijdens de voorbereidingen van jouw buitenlandavontuur.

Ook interessant


Build for Life