Nieuwbouw

Koop een casco woning en bespaar geld

Ben je een handige harry of wil je geld besparen op de aankoop van immo? Dan is een casco woning de oplossing! Een casco woning is eigenlijk een ‘skelet’ woning: je koopt dan een woning waarvan de dragende constructie en de buitenwerking afgewerkt zijn, maar de rest moet je zelf nog doen of laten doen. Het grote voordeel is dat je geld bespaart op de aankoopprijs, en indien je zelf je handen uit de mouwen steekt, kan je ook enorm besparen op de afwerking binnen.

De oplevering van een casco woning

Hoe een casco woning wordt opgeleverd, is erg verschillend van woning tot woning. Soms zul je enkel nog de keuken, de badkamer en de wc zelf moeten aanleggen. In andere gevallen zul je echter de volledige binnenafwerking, inclusief binnenmuren en leidingen, zelf moeten doen of laten doen. Bekijk dus goed hoe de woning zal opgeleverd worden alvorens je ze aankoopt. Hou rekening met de kosten die de verdere afwerking met zich mee zal brengt en met de extra tijd die daarvoor nodig is.

Een casco woning voor handige harry’s

Een casco woning is uitermate geschikt voor de betere klusjesman. De aankoopprijs van een casco woning is immers een stuk lager, en omdat je de afwerking voor eigen rekening kan nemen, bespaar je heel wat geld uit.

Een casco woning om geld te besparen

Ook als je een minder goed klusser bent, kan je met een casco woning veel geld uitsparen. Je kiest immers zelf met welke materialen je je woning wil laten afwerken. Ga voor goedkope materialen, vaak komt dit voordeliger uit dan wanneer je een volledig afgewerkte woning zou aankopen.

Je kan ervoor kiezen om zelf te klussen of een klusser in te huren. Wie nog niet zo veel ervaring heeft in het klussen, gaat best planmatig te werk door op te schrijven in welke volgorde de werken dienen te gebeuren.

Ook interessant