Verwarming & Sanitair

Klimaatbeheersingstechnologie op het dak

Klimaatbeheersingstechnologie op het dak
Lennox introduceert tijdens de beurs Mostra Convegno in Milaan de nieuwe Evio, de nieuwste generatie luchtgekoelde rooftopunits. De uitstekende flexibiliteit, de hoge seizoensefficiëntie, de lage CO2-voetafdruk en de intuïtieve bediening betekenen dat managers van commerciële gebouwen aanzienlijke winst kunnen behalen in hun projecten voor klimaatbeheersing met het nieuwe Lennox Evio-rooftopunit.

Een klimaatbeheersingssysteem op het dak is een gemakkelijke en eenvoudige manier om airconditioning te leveren: een alles-in-één unit met plug-and-play-installatie. Als economisch, milieuvriendelijk en gemakkelijk aanpasbaar systeem tilt de nieuwe Lennox Evio dit concept naar een geheel nieuw niveau. Het vertegenwoordigt een duurzame en verantwoorde oplossing die jarenlang energie-efficiënte prestaties zal bieden in gebouwen zoals winkelcentra, levensmiddelenwinkels, restaurants en logistieke en opslagfaciliteiten.

Modulariteit en flexibiliteit

Zoals bezoekers van stand 9 U29 op MCE 2024 zullen ontdekken, staat de grote flexibiliteit tussen luchtdebiet en capaciteit centraal in de voordelen van dit modulaire product. Hierdoor wordt een optimale oplossing geboden voor een breed scala aan gebouwtypen en toepassingen. Alle luchtstroomconfiguraties die een klant zich maar kan wensen – qua aanvoer, retour, afvoer en verse lucht – zijn beschikbaar. De nieuwe Lennox Evio biedt zelfs een verbeterde toevoerluchtstroom tot 49.500 m3/u. Verdere verbeteringen zijn onder meer de bredere bedrijfslimieten buitenlucht van -19°C tot +48°C, en een betere thermische en akoestische isolatie via een 50 mm dik dubbelwandig paneel van geïnjecteerd PU-schuim.

De seizoensefficiëntie overtreft de vereisten van de Ecodesign-richtlijn

Met hsH tot 168% en hsC tot 207% overtreffen de nieuwe Evio-rooftopunits ruimschoots de seizoensgebonden efficiëntie-eisen (SCOP 125%/SEER 138%) van de Ecodesign-richtlijn.

Een groot voordeel van de krachtige Lennox Evio is de energie-efficiëntie. Deze wordt mogelijk gemaakt door meerdere ontwikkelingen, waaronder een nieuwe elektronische expansieventiel een multi-scroll tandemcompressor en volledige EC-ventilatormotortechnologie voor variabele luchtstroomregeling. Als gevolg hiervan biedt dit rooftopunit een hoge capaciteit met opmerkelijk goede seizoensefficiëntie op het gebied van zowel koeling als verwarming (tot A+). Voor koeling zorgt een nieuw type verdamperblok voor een indrukwekkende SEER-stijging van 27% (gemiddeld over het gehele bereik) vergeleken met het bestaande Lennox eBaltic-rooftopunit, terwijl voor verwarming de SCOP 18% hoger is.

hlimaatbeheersingstechnologie op het dak