Nieuwbouw

Kinderopvang geeft 'oude' wijk nieuw leven

In een door senioren gedomineerde wijk in Kopenhagen is onlangs een kinderopvang geopend. Deze toevoeging van ‘nieuw leven’ wordt gesymboliseerd door een exterieur dat anders is gematerialiseerd dan de gevels van de bestaande bebouwing. De lamellen zijn uitdrukkelijk niet bedoeld als gevel, maar vormen samen een beschermend ‘hek’.

Dat meldt COBE, het bureau dat samen met de landschapsarchitecten van PK3 verantwoordelijk is voor het ontwerp. Het Forfatterhuset bestaat uit vijf paviljoens met een groen dak, die zijn omheind en verbonden door een ‘band’ van houten lamellen. Het latwerk sluit qua kleur aan op de omringende gebouwen, zorgt voor een uniforme uitstraling en heeft tevens een zonwerende functie.

Waar de opvang van buitenaf oogt als een levendig en ietwat chaotisch ‘dorp’ voor de ongeveer 160 kinderen, is binnen juist een rustige sfeer gecreëerd. Witte spijlen zorgen ervoor dat er een ruim en licht interieur kan ontstaan, zonder dat er gevaar is om naar beneden te vallen. Voor de kinderen is bovendien een compact en kleinschalige omgeving gecreëerd, aldus COBE.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl

Ook interessant