Keukens

Keukenrenovatie: wat zijn de mogelijkheden?

Keukenrenovatie: wat zijn de mogelijkheden?
Veel mensen verlangen naar een verandering van hun keuken. Meestal ligt hier een bepaalde schade, verandering in het gezin of wens ter vernieuwing aan ten grondslag. Wanneer je hebt besloten om je keuken te gaan veranderen, kom je direct voor een lastig dilemma te staan. Je moet dan namelijk gaan kiezen tussen een renovatie en een compleet nieuwe keuken kopen. Beide opties hebben natuurlijk voor- en nadelen. Zo is een keukenrenovatie goedkoper en sneller klaar, maar kent het wel de nodige beperkingen. Aan de andere kant is een nieuwe keuken volledig naar je wensen aan te passen en langer te gebruiken, maar een stuk duurder. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze tussen een keukenrenovatie en een nieuwe keuken, zetten we in dit artikel de mogelijkheden van een keukenrenovatie voor je op een rij. Zo kun je voor jezelf bepalen of een keukenrenovatie voldoet aan je wensen of dat je toch kiest voor een hele nieuwe keuken.

Keukenkasten

Keukenkasten zijn vrij makkelijk aan te passen bij een renovatie. Zo kun je de handgrepen, deuren en de kasten bijvoorbeeld verven of vervangen. Dit lijken misschien kleine aanpassingen, maar ze zullen wel degelijk een behoorlijk verschil maken in de uitstraling van je keuken.

Kookeiland

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een kookeiland te vernieuwen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een nieuw formaat of een nieuwe kleur. Wil je niet alleen de uitstraling veranderen maar ook de functie van het kookeiland? Het is ook mogelijk om te wisselen tussen een kookeiland met gaskookplaten of elektrische kookplaten.

Keukenblad

Een keukenblad is doorgaans een zeer groot en aanwezig onderdeel van een keuken. Door je keukenblad te vervangen, kun je je keuken dan ook voorzien van een compleet andere look. Bij een keukenblad kun je kiezen tussen verschillende materialen en diktes. Zo zijn hout, graniet, composiet en beton veelvoorkomende materialen bij keukenbladen. De keuze van het materiaal hangt voornamelijk af van de rest van je keuken en natuurlijk je persoonlijke voorkeur.

De keuken is meestal een veelgebruikt onderdeel van een huishouden. Juist daarom is het extra belangrijk dat je keuken niet alleen functioneel is, maar ook de nodige uitstraling heeft. Met een keukenrenovatie kun je meestal al een behoorlijk eind komen. Zo kun je je keuken met de vervanging van de keukenkasten, het kookeiland en keukenblad al snel een compleet nieuwe look en uitstraling geven.

Ook interessant