Architectuur

Kempe Thill ontwerpt kunstencampus Antwerpen

Atelier Kempe Thill heeft de prijsvraag gewonnen voor de vernieuwbouw van de kunstencampus van de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. De opdracht bestaat uit een nieuwbouw voor enkele opleidingen, een gedeeltelijke transformatie van de bestaande zusterschool en een nieuw atelierhuis aan de oostkant van het bestaande complex.

Het nieuwe gebouw van de hogeschool in de Van Schoonbekestraat biedt ruimte voor circa zeshonderd studenten en medewerkers. Drie masteropleidingen beeldende kunst (waaronder grafisch ontwerp en vrije kunsten) en de bacheloropleiding fotografie krijgen er hun onderkomen. De opening van het pand staat gepland voor september 2018.

De bestaande zusterschool, die stamt uit de jaren vijftig van de vorige eeuw, wordt gedeeltelijk gesloopt en voor een deel getransformeerd, passend bij de behoefte van de nieuwe kunstencampus. Het nieuwe, flexibele atelierhuis aan de oostelijke zijde van het gebouw zal bestaan uit grote studio’s, werkplaatsen en een expositieruimte van de hogeschool.

Meer afbeeldingen bekijkt u op Architectenweb.nl

Ook interessant