Bedrijfsnieuws

Kardan slaat vleugels uit op W-Europese vastgoedmarkt

De Israëlische investeringsmaatschappij Kardan gaat de West-Europese onroerendgoedmarkt op.

Via dochterbedrijf GTC Real Estate breidt het zijn vastgoedportefeuille uit met zeven kantoren in Duitsland. Dat heeft Kardan woensdag bekendgemaakt.

GTC Real Estate richt daartoe een gezamenlijk bedrijf op met Property and Buildings Corporation (PBC), een dochter van het Israelische IDB Development Corporation. Deze nieuwe onderneming, GTC Investments, koopt een belang van 80 procent in het vastgoedbedrijf dat de Duitse kantoren bezit. Deze gebouwen staan in Bonn, Essen, Hamburg, Mainz en München.

De aankoop kost GTC Investments ongeveer 108 miljoen euro. Ongeveer 96 miljoen daarvan wil GTC financieren met een banklening. Naar verwachting leveren de huurinkomsten per jaar circa 8,3 miljoen euro op.

GTC Real Estate, tot nu toe alleen actief in Centraal- en Oost-Europa, ziet nu ook heil in de West-Europese vastgoedmarkt. Met zijn nieuwe partner PBC gaat het op zoek naar verdere uitbreiding van het kantorenbezit, aldus Kardan.

De investeringsmaatschappij, die een notering heeft aan de beurs in Amsterdam, presenteerde woensdag ook resultaten over het derde kwartaal. Kardan boekte een nettowinst van 40,6 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 900.000 euro. De winstgroei stoelde enerzijds op meer deelnemingen. Anderzijds leverde het afstoten van belangen van dochteronderneming TBIH veel op.
Build for Life