KSB steunt trainingscentrum de Learning Factory

10 oktober 2017 Bron: RCA
KSB steunt trainingscentrum de Learning Factory
Als partner van het in Groothertogdom Luxemburg gevestigde trainingscentrum de Learning Factory draagt KSB bij aan de evolutie naar een meer energie-efficiŽnte industrie. EfficiŽnter omgaan met energie in productieprocessen is een uitdaging voor de hele industrie. Pompen verbruiken 30% van de energie in de industrie en hier zit nog veel besparingspotentieel. De in Frankenthal gevestigde onderneming KSB Aktiengesellschaft ontwikkelt en vernieuwt dan ook steeds haar bestaande pompen en afsluiters om haar klanten te helpen meer energie te besparen. Maar de inspanningen van KSB voor meer energie-efficiŽntie gaan verder dan productontwikkeling. Zo geeft KSB ook opleidingen aan haar klanten over hoe ze energie kunnen besparen in hun productieprocessen. Daarnaast zijn ze partner van de Learning Factory, een onafhankelijk en uniek trainingscentrum in Groothertogdom Luxemburg.

De Learning Factory werd opgericht in 2013 en begeleidt bedrijven bij het verbeteren van de energie-efficiŽntie van hun productieprocessen en hun functionele gebouwen. Ze hanteren hiervoor een ďlearning-by-doingĒ-methode, waarbij de cursisten in een interactieve omgeving de vrijheid krijgen om te experimenteren.

In een volledig operationele fabriek worden verschillende energiebesparende tools uitgetest. De cursisten kunnen de praktische gevolgen hiervan uit eerste hand ervaren. Na de opleiding gaan experten van de Learning Factory mee in-house bij de bedrijven om de geleerde vaardigheden toe te passen op een concreet project voor onmiddellijke energiebesparing.

Voor de klanten van KSB geeft de Learning Factory een onafhankelijke en objectieve kijk op energie-efficiŽntie.

KSB steunt trainingscentrum de Learning Factory

ďKSB rijkt bedrijven verschillende energiebesparende oplossingen aan. Maar een productieproces energie-efficiŽnter maken vraagt vaak investeringen. Bedrijven zijn dikwijls terughoudend tegenover deze investeringen omdat ze niet zeker zijn van de return on investment. Bij de Learning Factory krijgen ze een duidelijk beeld van wat er mogelijk is en dit helpt hen over de drempel naar een meer energie-efficiŽnt productieprocesĒ, Marc Herman, Managing Director KSB Belgium.

De Learning Factory biedt verschillende soorten opleidingen aan, gaande van een driedaagse ďAwareness TrainingĒ voor managers, over een vijfdaagse ďDeep Dive TrainingĒ voor ingenieurs tot een negendaagse ďLearn-Do-ApplyĒ, met in-house begeleiding voor de realisatie van concrete projecten.

Meer info op: www.learningfactory.lu


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo