Nieuwe 4-inch onderwatermotorpompen uit roestvast staal

20 september 2017 Bron: RCA
Nieuwe 4-inch onderwatermotorpompen uit roestvast staal
Begin april 2017 lanceerde de in Frankenthal gevestigde onderneming KSB Aktiengesellschaft een nieuwe serie onderwatermotorpompen. De serie UPAchrom 100 is ontworpen voor watervoorzienings- en bevloeiingstoepassingen en ook voor gebruik in kleine grondwaterverlagingssystemen. De maximale opvoerhoogte bedraagt 550 meter en het maximale debiet 21.500 liter per uur.

De rendementen van de hydraulische systemen voldoen aan de hoge eisen van de toepasbare ErP-reglementeringen; alle MEI-waarden zijn hoger dan 0,40. Gecertificeerd voor drinkwater volgens de Franse (ACS) en Amerikaanse (NSF) normen, kan de pomp veilig gebruikt worden voor drinkwatertoepassingen.

Alle pompcomponenten zijn uit roestvast staal vervaardigd. De pompaggregaten hebben een zeer robuust design en kunnen water met een vastestofgehalte van 50 gram per kubieke meter verpompen. Een geïntegreerde, hydraulisch geoptimaliseerde terugslagklep voorkomt het leeglopen van de afvoerlijn bij het uitschakelen van het pompaggregaat. Dit vermindert eventuele beschadigingen veroorzaakt door omgekeerde rotatie van de pomp.

Nieuwe 4-inch onderwatermotorpompen uit roestvast staal
De nieuwe serie onderwatermotorpompen UPAchrom 100

De pompen worden aangedreven door watergevulde busmotoren met een vermogen tot 7,5 kW of door herwikkelbare onderwaterpompen met een vermogen tot 18,5 kW voor zeer grote opvoerhoogtes. Alle pompaggregaten zijn volkomen onderhoudsvrij met zelfinstellende druklagers en drukvereffenings­membranen. De ruim gedimensioneerde tussenlagers in elke pomptrap voorkomen eventuele asafwijkingen. Hun speciaal design biedt optimale smering van de lagervlakken en laat toe om de pomp onder een hoek of horizontaal te installeren.

De eenvoudige configuratie via het beproefde metaalbanddesign maakt het pompaggregaat zeer servicevriendelijk. Het demonteren verloopt snel en eenvoudig. Dankzij het verfijnde assortiment van motorgroottes kan de gebruiker het optimale aandrijfvermogen kiezen voor elke toepassing. De aansluitmaten van de koppelingen en aandrijfflenzen beantwoorden aan de NEMA-normen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo