KNX-programma uitgebreid met lichtsensor en jaarklok

6 november 2013 Bron: ABB
ABB heeft het programma KNX-producten uitgebreid met een schemer-/ helderheidssensor, type HS/S 4.2.1 en sensor LFO/A 1.1 alsook met een jaarklok voor DIN-railmontage, type FW/S 8.2.1. De schemer-/helderheidssensor HS/S 4.2.1 vervangt de HS/S 3.1 en wordt toegepast in combinatie met de sensor LFO-A 1.1. Deze laatste meet de lichthelderheid (100 - 20.000 lux) en wordt ook gebruikt als schemersensor (1 - 100 lux). De interface wordt geleverd met één buitensensor LFO/A 1.1. Tot 3 sensoren kunnen worden aangesloten. Schakelkanalen kunnen zowel op de waarden van de afzonderlijke sensoren, als op de hoogste waarde van alle sensoren reageren.

Jaarklok

Tijdschakelklokken of jaarklokken worden gebruikt om tijdprogramma’s in gebouwen in te stellen. De nieuwe jaarklok FW/S 8.2.1 van ABB overtuigt daarbij met nieuwe functies. De klok is uitgevoerd met een groot, verlicht display dat de configuratie op locatie aanzienlijk vereenvoudigt. Naast 8 onafhankelijke tijdkanalen met elk 1 standaardprogramma (dag en week) en 14 maatprogramma’s met jaarfunctie, is tevens een astronomische functie beschikbaar voor automatische berekening van zonsopkomst en -ondergang. Op de antenneleiding kan bovendien een interface voor de schemer-/ helderheidssensor HS/S 4.2.1 of max. 3 bijbehorende lichtsensoren LFO/A 1.1 worden aangesloten.

Daarnaast wordt automatisch overgeschakeld van zomer- op wintertijd. Via een optionele externe ontvanger zijn ook tijd- en positiebepaling mogelijk via GPS- of DCF-signaal. Dankzij de standaard aanwezige astronomische functie worden de zonsopgang en -ondergang automatisch berekend. De programmering verloopt via de KNX-bus of via een PC met OBELISK-geheugenkaart

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo