KBC introduceert Bamboo-kantoor in Brussel

  BE   2 juni 2017 Bron: finn
KBC introduceert Bamboo-kantoor in Brussel
KBC Brussels stelt vandaag officieel haar nieuwe versie van het bankkantoor in Brussel voor: het Bamboo-kantoor. Een nieuwe stap binnen de integratie van digitale technologieŽn en het menselijk aspect met het oog op een steeds betere dienstverlening. Klanten beslissen zelf wanneer en hoe zij in contact willen komen met hun bank: website, mobiele applicaties, kantoren of videoconferentie. De filosofie van KBC Brussels is erop gericht om alle contactpunten in real time met elkaar te linken, erop toe te zien dat zij allemaal over exact dezelfde informatie beschikken en dat de uitwisseling snel en efficiŽnt verloopt. De klant wordt dus snel en nauwkeurig bediend, zonder meerdere malen zijn/haar vraag of gegeven informatie te moeten herhalen: het concept is omnichannel.

Kantoren en medewerkers: echte expertise- en adviescentra

Vandaag is er een ruime waaier aan informatie en aanbiedingen beschikbaar en consulteerbaar via de website en de applicaties. KBC Brussels heeft geÔnvesteerd in haar medewerkers zodat zij de klanten een reŽle meerwaarde kunnen bieden: expertise en advies. Ook lanceerde men in maart KBC Brussels Live, een expertisecentrum met ruime openingstijden (van 8u tot 22u tijdens de week van 9u tot 17 op zaterdag) dat bereikbaar is via telefoon, chat of videoconferentie. Afspraken in het agentschap worden ook gestimuleerd tot 18u zodat de medewerkers hun klanten optimaal kunnen begeleiden in hun projecten. En ook het Bamboo concept kadert binnen het verbeteren van de klantenbeleving.

ďSinds onze lancering hebben wij enorm veel geÔnvesteerd door meerdere contactpunten te voorzien om onze Brusselse expertise beter bereikbaar te maken voor de klant met bankkantoren van KBC Brussels en verzekeringsmakelaars, chat, videoconferentie, website en mobiele applicatiesĒ, legt Tomas Meyers, communicatieverantwoordelijke bij KBC Brussels, uit. ďDe experten en onze relatiebeheerders blijven centraal in onze dienstverlening maar de klant beslist zelf hoe en wanneer hij contact opneemt met KBC Brussels. Onze klanten zijn intussen helemaal vertrouwd met het gebruik van de digitale kanalen voor courante transacties zoals een overschrijving of de aanvraag van een bankkaart. Wij ontwikkelen onze kantoren dus om onze klanten het beste van twee werelden aan te bieden: de expertise van onze medewerkers en het gebruiksgemak van onze digitale tools.Ē

Bamboo: het bankkantoor van morgen

Volgens KBC Brussels is het bankkantoor van de toekomst een open, transparante ruimte gericht op maximale interactie, zowel met de personeelsleden van het kantoor als met de buitenwereld. De Express Desk in de automatenzone laat toe om gemakkelijker en sneller in contact te treden met klanten en te antwoorden op hun courante vragen. De inrichting van het kantoor is niet het enige aspect dat werd vernieuwd, ook de technologieŽn werden aangepast aan de laatste ontwikkelingen. Zo gebruiken de kantoormedewerkers tablets om alle informatie digitaal ter beschikking te stellen van de klant. De klant krijgt de informatie en voorstellen via zijn/haar digitale applicaties of email doorgestuurd en kan vervolgens daarna rustig alle informatie doornemen. Wanneer de klant dit wenst volstaat het om het voorstel digitaal in de applicatie te ondertekenen. KBC Brussels beoogt op die manier zo paperless mogelijk te zijn. Via haar omnikanaal aanpak kan KBC Brussels een constante continuÔteit garanderen tussen de informatie en de simulaties die op de website beschikbaar zijn, de contacten met de experten in het kantoor en via KBC Brussels Live.

Antoine Walckiers, directeur van het Bamboo-kantoor van KBC Brussels: ďHet Bamboo-concept past perfect bij het DNA van KBC Brussels: de wil om naar de klant te gaan, hem snel de expertise te bieden die hij nodig heeft en hem te kunnen begeleiden op de manier die hij verkiest. Wij zijn zeer blij om dit hier in Evere aan onze internationale en lokale klanten te kunnen aanbieden.Ē

KBC introduceert Bamboo-kantoor in Brussel

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo