Interieur

Jong designtalent krijgt nieuw platform in Gent

Jong designtalent krijgt nieuw platform in Gent
Deze zomer verovert jong design het creatieve Gent. Evelien Faingnaert (25) en haar man Koen Verbruggen (31) zoeken al enkele jaren gedreven naar internationaal talent. In het historische hart van Gent runnen ze van 6 juni t.e.m. 31 augustus de pop-upgalerie Koperhuis curated by Monoqi. Een nieuwe, inspirerende ontdekkingsplek voor elke mode-, interieur- en designliefhebber die houdt van originaliteit en objecten met een verhaal.

Koen (graficus) en Evelien (psychologe) ontdekten hun gemeenschappelijke passie toen ze elkaar vijf jaar geleden ontmoetten. Voor het inrichten van hun huis wilden ze liever niet bij de bekende meubelgiganten uitkomen. Daarom begonnen ze het web af te schuimen naar originele interieurspullen. Dat werkte verslavend. Vandaag scannen ze nog altijd dagelijks blogs en sites op zoek naar nieuwe producten, en tijdens het beursseizoen bezoeken ze de meest inspirerende evenementen.

Internationale samenwerking met gelijkgestemde zielen
Hun passie hebben Koen en Evelien vandaag vertaald naar een eigen shop en galerie: Koperhuis. Deze zomer ontdek je aan de Kraanlei 27 hun eerste samenwerking met de gelijkgestemde zielen van www.monoqi.com. Samen met de mensen van die Berlijnse onlinedesignshop selecteerde Koperhuis enkele upcoming designers. Nog tot eind augustus ontdek je er een origineel samengestelde collectie met unieke meubels, kunstwerken en accessoires.



Van kunst tot accessoires
“Deze zomer bieden we onze eigen favorieten uit het assortiment van Monoqi aan”, legt Evelien uit. “Dat gaat van meubels en kunstwerken tot kleine accessoires zoals armbanden. Elk object heeft een verhaal of maakt gebruik van originele materialen.” Koen: “De winkel zal gevuld zijn met het mooiste dat de wereld te bieden heeft, met als gemene deler creativiteit natuurlijk, maar ook kwaliteit en originaliteit; onze stukken vind je nergens anders in Vlaanderen.” Wie Koperhuis bezoekt, geniet bovendien van een unieke setting, want de galerie huist in een prachtig trapgevelpand aan het water van het Patershol. Dankzij de open ruimte komen de designstukken nog meer tot hun recht.



Gallery Koperhuis
Kraanlei 27, 9000 Gent
www.koperhuis.be
Open van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur en op zondag van 12 tot 18 uur. Pop-up: nog tot 31 augustus 2013.

Ook interessant