Dossier Batibouw

Je keuken anno 2020: trendy grijs, slimme technieken en high-tech interactiviteit

31 december 2019 Bron: King George
Je keuken anno 2020: trendy grijs, slimme technieken en high-tech interactiviteit
Terwijl je nog een klein afwasje doet in de keuken, bereikt het gefilterde water, dat je uit de matzwarte kraan in de pot liet lopen, zijn kookpunt. De stoom wordt weggetrokken door de in de strakke inductiekookplaat ingebouwde dampkap. De pasta, die je zelf rolde op het RVS-werkblad, gaat de pot in. De automatische panherkenning doet zijn werk. Je laat de pasta afdruipen in de Box Center via z'n handige toebehoren en met een druk op de knop laat je overtollig water eenvoudig weglopen zonder je handen nat te maken. Dit is hoe koken er anno 2020 uitziet.

Op hun Batibouwstand toont Franke op indrukwekkende wijze hoe de digitale keukenwerkplek van morgen eruit kan zien: een spoeltafel die zichzelf kan schoonmaken of de stille kracht van de ultramoderne dampkamppen.

Spoelbakken en co zijn niet meer de tools die ze 20 jaar geleden waren, toen ze nog in een klein hoekje werden weggestopt en er geen rekening werd gehouden met hun praktisch en design-potentieel. Franke haalt ze uit de schaduw en ontwikkelt kwalitatief hoogstaande keukenoplossingen die met hun looks en technisch vernuft volleding in de laatste trends passen.

Je keuken anno 2020Spoelbak in denimgrijs van Franke. Alle Fragranitkleuren zijn verkrijgbaar in de nieuwe spoelbakkenfamilie URBAN.

Je spoelbak in denim, olijf of salie

Frank experimenteerde met grijstinten en kwam voor de spoelbakkenfamilie URBAN uit bij denimgrijs, oriongrijs en saliegrijs. Drie nieuwe Fragranit-trendtinten voor 2020 die door hun unieke egaalheid (vooral in salie- en oriongrijze uitvoering) de spoetafel naar een hoger niveau tillen. Deze eigentijdse kleuren zijn een compromisloze combinatie van elegant design en voortreffelijk vakmanschap.

Je keuken anno 2020

Je keuken anno 2020FRESNO spoelbak van Franke.

FRESNO spoelt je inspiratieloze keuken weg

In 2020 komt de FRESNO spoelbak in 4 gloednieuwe supermetaalkleuren. De metaaldeeltjes, verwerkt in het Fragranit-materiaal van deze buitengewone supermetaalkleuren, geven het werkblad een frisse look en een extra dosis elegantie. Bovendien is Fragranit vlekbestendig en behoudt het z'n kleur. Fresno is ook beschikbaar in de populaire onyx-kleur.

FRESNO speelt met een kraanwerkbank langs de zijkant in op de markt. Geschikt voor zowel onderbouw, vlakbouw als inbouw, en uitgerust met alle snufjes, zoals een drukknop voor automatische lediging, coverventiel en een ruime spoelbak. De spoelbakken kregen - net als de rest van het Franke spoelbakkengamma - de Sanitized behandeling met zilverionen om de groei van bacteriŽn met 99% te verminderen.

Atlas Neo-kraan

Franke's tijdloze roestvrij staal-gamma krijgt in 2020 een update met 2 nieuwe modellen: de EOS NEO en de LEDA NEO. Beide families zijn zowel in een zwenkbare als in een uittrekbare uitvoering te verkrijgen.

Daarbovenop wordt de populaire Atlas Neo ook beschikbaar in industrieel zwart, waarbij de RVS-structuur ook met zijn zwarte coating nog duidelijk zichtbaar zal zijn.

Je keuken anno 2020Links: Atlas Neo kraan van Franke. Uittrekbare uitloop en roestvrij staal.
Rechts: De Vital kraan met ingebouwde filtercapsule van Franke.

De waterfiltercapsule voor elke thuis

Het bewust omgaan met afval en onze ecologische voetafdruk verminderen, blijft ook in 2020 een hot topic. De strijd tegen het plastic flesje zal dus ook volgend jaar nog verder worden uitgevochten. Franke schaart zich in team Kraantjeswater en heeft met de Vital kraan met ingebouwde filtercapsule een grote troef in handen. Het leidingwater wordt rechtstreeks in de kraan gezuiverd, waarbij bacteriŽn, microben, microplastics en allerlei geurtjes verdwijnen en enkel de goede mineralen overblijven.

Je keuken anno 2020MYTHOS2GETHER van Franke: een inductiekookplaat met geÔntegreerde kookplaatafzuiging die voldoet aan de hoogste energie-efficiŽntieklasse A+++.

In harmonie: dampkap en kookplaat in ťťn

Franke speelt in op de vraag naar meer planningsvrijheid in de keuken met MYTHOS2GETHER: een toestel dat dampkamp en inductiekookplaat combineert. Meer architecturale en visuele vrijheid door het wegvallen van het zware blok boven het hoofd. Daarnaast garandeert het toestel natuurlijk ook een uitstekende en buitengewoon stille afvoer van de kookdampen.

Dankzij de automatische dampkapactivatie, vooraf ingestelde prestatieniveaus en panherkenning concentreer jij je volledig op het koken en hoef je niet meer manueel in te grijpen. Bovendien is het volledig vlakke gietijzeren afdekrooster van de geÔntegreerde afzuiging hittebestendig (uniek!), kras- en stootvast en pannen kunnen in 1 simpele beweging van de ene kant naar de andere verschoven worden.

Dit sterke duo is met een energieklasse A+++ ook op vlak van energie-efficiŽntie een absolute topper. De kookveldafzuiging bevat een waterbestendige motor, zo kom je niet in de problemen bij eventueel Ďovergelopení potten en pannen.

Je keuken anno 2020Box Center van Franke. Een spoeltafel waar zowel snijplanken, een messenblok als een afdruipbakje in bewaard kunnen worden.

Een spoeltafel die zichzelf kan schoonmaken

Vraag het aan eender welke chef: organisatie is alles in de keuken. Aparte keukenonderdelen op elkaar afstemmen, helpt om diverse handelingen naadloos in elkaar te laten overgaan. Franke perfectioneerde dit principe in 2019 met de Box Center: een spoeltafel waarin je de belangrijkste keukenaccessoires kan bewaren en die er met zijn hoekradius van slechts 12 mm ook nog modern uitziet.

Wat is nieuw in 2020?

Bij de nieuwe Box Center spoelbak heeft Franke geopteerd voor 2 units met gelijke lengte waarbij de ene unit de ideale breedte heeft om de toebehoren van voor naar achter op de spoelbakrand te laten verschuiven. Wat een ideale snij- of handelmethode mogelijk maakt. De kraanwerkbank werd naar het midden gepositioneerd, waarbij een keukenkraan met uittrekbare uitloop dus geen must meer is.

Een bijkomend voordeel is dat de units zowel in onderbouw als in SlimTop/vlakbouw kunnen geÔnstalleerd worden en dat de units omkeerbaar zijn. Ter vervollediging van het gamma heeft Franke ook de Box-unit die de toebehoren opbergt als een afzonderlijk model gecreŽerd. Deze kan dan makkelijk gecombineerd worden met alle andere Box-units. Handig toch!

Je keuken anno 2020

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo