Binnenafwerking

Je interieur vernieuwen met een interieurwrap

Je interieur vernieuwen met een interieurwrap
Ben je uitgekeken op het huidige interieur van je keuken, badkamer of bijvoorbeeld woonkamer? Vaak blijkt een volledige verbouwing van dergelijke ruimtes niet noodzakelijk te zijn om ze weer als nieuw te laten lijken! Overweeg bijvoorbeeld eens een interieurwrap, waarbij een soort sticker over elementen in je interieur wordt aangebracht. Dit kan de volledige keuken zijn, maar ook een los meubelstuk. In dit artikel lees je meer over de voordelen die een interieurwrap heeft. Vaak blijk je met een interieurwrap veel geld te kunnen besparen ten opzichte van een renovatie van ruimtes. Het wrap folie wordt in sterk uiteenlopende kleuren en afwerkingen aangeboden.

Interieurwrap vooral populair in keukens

Een interieurwrap wordt voornamelijk gebruikt bij het opnieuw vormgeven van de keuken. In de keuken kan sprake zijn van lakschade op keukenkastjes, kan in het verleden voor een kleur gekozen zijn die niet meer past bij je huidige interieur, enzovoorts. Door het keuken wrappen lijkt de keuken weer als nieuw. Een belangrijk verschil met een complete renovatie van de keuken, is dat de oorspronkelijke keuken en bijbehorende apparaten kunnen blijven zitten. Zo hoeven er niet duizenden euro’s uit te worden geven voor nieuwe apparatuur en keukenkastjes!

Vanzelfsprekend is het vernieuwen van de keuken middels een keukenwrap wel een zeer geschikt moment om enkel de verouderde apparaten te vervangen. Zou je dit op een later moment doen, dan ontstaat er mogelijk schade aan de kastjes.

Badkamer vernieuwen met een interieurwrap

Naast de mogelijkheid om de keuken een volledig nieuwe uitstraling te geven middels een interieurwrap, kan ook het vernieuwen van de badkamer interessant zijn. Net als voor het keukenkastjes wrappen geldt ook voor de badkamer, dat een renovatie vaak al snel duizenden euro’s kost. Mogelijk moet het leidingwerk verlegd worden bij een nieuwe indeling, moet het tegelwerk vervangen worden, enzovoorts. Een interieurwrap kost over het algemeen slechts een fractie van dat bedrag. De hoge kwaliteit van het materiaal dat bij een interieurwrap gebruikt wordt, maakt dat de stickers ook in vochtige omstandigheden goed blijven zitten. Er kan immers sprake zijn van een grote hoeveelheid condens in de badkamer. Zeker in de winter, als het buiten kouder begint te worden!

Losse meubels van een nieuwe look voorzien

Een derde situatie waarbij een interieurwrap interessant kan zijn, is het vernieuwen van losse meubels. Een interieurwrap is een goed alternatief voor het opnieuw laten spuiten of bijvoorbeeld het opnieuw bekleden van de meubels. Voorzie de meubels van een nieuwe look, wanneer deze beschadigd zijn geraakt. Mogelijk is de schade zeer beperkt, waardoor het vervangen van het meubelstuk voor onnodig hoge kosten zorgt. Denk aan kleine krasjes in de verflaag op de meubels. Daarbij bevalt een meubelstuk mogelijk dermate goed, dat je deze liever niet weg doet! Met een interieurwrap laat je klassieke meubels passen bij een moderne interieurstijl.

Meubelstukken die vaak vernieuwd worden middels een interieurwrap zijn naast de keuken- en badkamerkastjes ook bureaus, tafels en televisiemeubels.

Onderdelen van meubels vernieuwen

Ben je nog tevreden over een kast of bijvoorbeeld televisiemeubel, maar wil je enkele onderdelen hiervan vernieuwen? Denk aan een situatie waarbij je de basis van het meubel behoudt en enkel het deurtje vernieuwt. Het is bij een interieurwrap mogelijk om losse onderdelen van een nieuwe look te voorzien, zonder dat de rest van het meubelstuk hierbij beschadigd wordt. Ook handig in de keuken, als je bijvoorbeeld slechts enkele keukenkastjes een nieuwe uitstraling wilt geven.

Kiezen tussen zelf wrappen en een professional

Wanneer je kiest voor een interieurwrap in huis, kun je dit zelf doen. Hierbij bestel je het wrap folie vooraf online, waarna je deze zelf op de meubelstukken in huis aanbrengt. Houd er rekening mee, dat het best lastig kan zijn om een wrap folie strak op het meubelstuk te krijgen. Je wilt voorkomen dat er kleine luchtbelletjes ontstaan, of dat de wrap folie al snel los begint te laten. Het zelf wrappen van een standaard keuken van 5 kastjes en 3 lades kost ongeveer €450 en voor een hele grote keuken €1400. Liever uitbesteden? Dan kun je een professional langs laten komen, die de interieurwrap aanbrengt. Het wrappen van een standaard keuken kost in dat geval ongeveer €1100 en voor een hele grote keuken €2200. Door je keukenkastjes zelf te wrappen bespaar je dus de inmeetkosten, montagekosten en reiskosten. Dat scheelt vaak meer dan 50%! Onder meer Stickerland is een bedrijf die deze mogelijkheid aanbiedt binnen een straal van 40km rondom Rosmalen. Deze partij biedt de interieurwraps in tal van verschillende soorten aan. Het maakt de kans zeer groot, dat je een interieurwrap vindt, die past bij de rest van je interieur en je persoonlijke smaak.