Muurbekleding

Japanse designtraditie ontleed: Arte's Kanso

Japanse designtraditie ontleed: Arte's Kanso
Iki dessin uit de Kanso collectie van Arte
De Japanse filosofie wabi-sabi bestaat uit zeven verschillende principes die samen dezelfde rust en sereniteit in huis creëren zoals de natuur het kent. Eén van deze principes is 'kanso' en staat voor eenvoud en minimalisme, voor puurheid en de essentie. Arte bottelt dezelfde traditie in de Kanso collectie, in verschillende wandbekledingen die door het uitgesproken reliëf, zachte velvettextiel, de simpele geometrische patronen en knallende kleuren bovendien een luxueuze uitstraling hebben. Duik in wabi-sabi, omarm de schoonheid van het alledaagse en geef je interieur (en wanden) een elegante, gekleurde laag.

Japanse designtraditie ontleed: Arte's Kanso
Anicca dessin uit de Kanso collectie van Arte

Tastbare verandering

Net zoals de natuur is ook het interieur een eeuwigdurende transformatie. De verschillende seizoenen komen en gaan, trends laaien op en gaan snel opnieuw liggen. Het Japanse begrip 'anicca' staat voor het van nature veranderlijk zijn, en dat belichaamt Arte in de gelijknamige muurbekleding. Net daarom worden de diagonale lijnen in het ontwerp ongelijk en variërend in dikte gevormd. De visuele dynamiek die gecreëerd wordt, wordt bovendien geaccentueerd door het uitgesproken reliëf en bijkomende 3D-effect. De zachte velvettextuur maakt de Anicca bekleding ten slotte onweerstaanbaar.
Anicca is beschikbaar in vijf kleurvariaties.

Japanse designtraditie ontleed: Arte's Kanso

Alles-in-één-lijnenspel

In het Iki dessin brengt Arte een eigen interpretatie van 'iki'. Een concept dat vele betekenissen kent, iets wat niet in één woord samengevat kan worden. Het omarmt een wereld van verfijning, elegantie, eenvoud en een diepe waardering voor de pracht van het alledaagse. In de muurbekleding vormen diagonale lijnen een uniek visgraatpatroon. De afstand tussen de rimpels is ongelijkmatig en creëert een beweeglijk en vooral kunstig effect op de muur. Ook hier speelt Arte met 3D-textuur en de streelbaarheid van velvet. Het resultaat is een elegante bekleding die een haast perfecte weergave is van het allesomvattende 'iki'.

Japanse designtraditie ontleed: Arte's Kanso
Shibumi dessin uit de Kanso collectie van Arte.

In iedere richting

De Shibumi muurbekleding werd geïnspireerd op de gelijknamige interieurtraditie van eenvoud en verfijnde complexiteit waarbij overdadigheid uit de weg gegaan wordt. Het resultaat is een dessin waarin de visuele ervaring niet verveelt: de diagonale stroken op het ontwerp staan haaks op elkaar voor een boeiende beweging, zonder in te boeten aan orde en structuur. Hoewel het reliëfpatroon en de aaibare toplaag ten slotte de bekleding een luxueuze toets bezorgen, blijft het geheel beheerst en kalm. 'Shibumi' op z'n best.
Shibumi is beschikbaar in vijf kleurvariaties.

Japanse designtraditie ontleed: Arte's Kanso
Shibumi dessin uit de Kanso collectie van Arte


Japanse designtraditie ontleed: Arte's Kanso
Yugen dessin uit de Kanso collectie van Arte

Schoonheid gevonden

Het begrip 'yugen' symboliseert het mysterieuze in de Japanse schoonheidsfilosofie. Het staat voor het vinden van een verborgen schoonheid in het dagelijkse leven, in zaken waarvan je het niet zou verwachten. De Yugen muurbekleding uit de Kanso collectie verrijkt je interieur met de essentie van het begrip en wordt afgewerkt met smalle rechthoeken en een ongelijk reliëf, alsof je glanzende metrotegels in je leefruimte verwerkt. Dezelfde afwerkingen die eigen zijn aan de collectie stelen ook hier opnieuw de show.
Yugen is beschikbaar in vijf kleurvariaties.

Japanse designtraditie ontleed: Arte's Kanso
Yugen dessin uit de Kanso collectie van Arte.

Ook interessant