Dossier Batibouw

Isoproc wint ECO Award op Batibouw 2014 (video)

  BE   28 februari 2014 Bron: Batibouw
Isoproc wint ECO Award op Batibouw 2014 (video)
Op donderdag 27 februari heeft Staatssecretaris voor Leefmilieu en Energie Melchior Wathelet de ECO Award uitgereikt op Batibouw. De ECO Award is de prijs voor de onderneming die op Batibouw het meest milieuvriendelijke product voorstelt of de meest opvallende nieuwe ecologische productiemethode hanteert. Dit jaar gaat de prijs naar Isoproc (Paleis 4 Stand 426) voor haar i3 cellulose-isolatie.

De jury, onder leiding van het Passiefhuis-Platform en de Cluster Ecobuild, was sterk onder de indruk van dit duurzame materiaal, dat volledig in België werd ontwikkeld en gefabriceerd. Door de lage densiteit is er minder materiaal nodig voor eenzelfde performantie. De cellulose wordt gemaakt van afgedankte kranten en kan zelfs ook zelf worden gerecupereerd en hergebruikt. Kortom, een toonbeeld van ondernemerschap en groene innovatie.De twee laureaten van de ECO Award zijn Techcomlight (Paleis 9 – Stand 325) en Stroomop (Paleis 6 – Stand 105). Techcomlight wist de jury te overtuigen met de “SmartLED”, een combinatie van het Solatube® daglichtsysteem met ledverlichting. Dit slimme en innovatieve product maakt overdag maximaal gebruik van natuurlijk daglicht, ’s nachts van de zeer energiezuinige ledverlichting en bij schemering en dageraad van een optimale combinatie van beide. Zo wordt de energiekost voor verlichting meteen sterk verminderd.

Stroomop ontving lof voor de Pellematic Smart: een combinatie van een pelletketel en een buffervat voor zonneboiler. De jury prees de interessante combinatie van pellets en zonnewarmte, een ideale afwisseling om te voorzien in de warmtevraag; tijdens de zomer via passieve zonnewarmte en tijdens de winter via de verbranding van houtpellets. Het toestel is compact en dus ook plaatsbesparend.

Alle deelnemende standen worden op de beurs duidelijk aangeduid, zodat men de exposanten onmiddellijk kan herkennen. Het ECO Parcours kan op www.batibouw.com worden geconsulteerd.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo