Isolatie

Isolatie met dubbel gebruik voor extra duurzaamheid

Isolatie met dubbel gebruik voor extra duurzaamheid
Jackodur Atlas 300 werd 12 jaar geleden door Jackon Insulation op de markt gebracht, en is nog steeds even efficiënt. Deze isolatie heeft tal van voordelen, zowel op financieel, ecologisch als praktisch vlak. We delen daarom het voorbeeld een aannemer van een werf in België, dat de talrijke voordelen van het systeem in de kijker zet.

De aannemer had een duidelijk doel voor ogen: efficiënte en duurzame isolatie voorzien, zonder het budget van de klant – de eigenaar van een frituur in Hamois in de provincie Namen – te overschrijden. Na een grondige vergelijking van de verschillende opties op de markt, maakte hij zijn keuze: de frituur werd geïsoleerd met behulp van de panelen en bekisting van het type Jackodur Atlas 300, onder een betonplaat van 116,84 m². Deze isolatie van hardschuim gemaakt van geëxtrudeerd polystyreen (XPS) werd speciaal ontwikkeld als combinatie van thermische isolatie en bekisting van betonplaten.

Efficiëntie en kwaliteit

Jackodur Atlas is niet alleen zeer doeltreffend, maar garandeert ook een vlotte plaatsing. Jackon, marktleider op het vlak van isolatie, focust op een kwalitatief, duurzaam en compleet product, maar legt ook veel nadruk op de eenvoud van de plaatsing. Alle elementen worden vooraf op maat gemaakt en kunnen handmatig worden geplaatst. Ze zijn genummerd en worden geleverd met een installatieplan dat kostbare tijd doet winnen. Isolatie en bekisting gebeurt in één stap en ook dat betekent een aanzienlijke tijdwinst.

Een totaalconcept

Jackodur Atlas 300 draagt dan wel de naam ‘isolatiemateriaal’, maar dit product is eigenlijk veel meer dan uitsluitend een vorm van isolatie. Het werd speciaal ontwikkeld als thermisch isolatiesysteem, en dient ook als bekisting voor betonplaten. Dit is één van de elementen die de aannemer konden overtuigen. Het systeem is zeer voordelig, helpt thermische bruggen aan de randen van de vloerplaat te voorkomen, en zorgt voor een aanzienlijke tijdswinst dankzij het verbindingssysteem met de verschillende genummerde platen.

Voeg daar nog eens de ondersteuning doorheen het volledige project aan toe en de aannemer zal in de toekomst ongetwijfeld nog vaak beroep doen op Jackon.

De verschillende onderdelen worden individueel verpakt en rechtstreeks op de werf geleverd op paletten met een gepersonaliseerd installatieplan. Dit plan geeft de exacte locatie aan van de verschillende elementen en de specifieke laterale (genummerde) onderdelen die in de fabriek op maat werden uitgesneden.

Na de voorbereiding van de ondergrond voor de plaatsing, moeten de panelen op de grond worden gelegd om ze in elkaar te steken. Door het uiterst precieze profiel van de assemblage worden thermische bruggen vermeden.

Isolatie met dubbel gebruik voor extra duurzaamheid
Dankzij de combinatie van de thermische isolatie en het bekistingssysteem kunnen alle vereiste handelingen in één stap worden uitgevoerd. Ontkisten is niet langer nodig.

Het resultaat: een ongeëvenaarde tijdsbesparing, efficiëntie en plaatsingsgemak.

Isolatie met dubbel gebruik voor extra duurzaamheid

Ook interessant