Isolatie

Isolatiecase Sombreffe met Jackodur Atlas 300

Isolatiecase Sombreffe met Jackodur Atlas 300
Bouwheer Jean-François Delem, directeur van een betoncentrale, had een duidelijke doelstelling bij de bouw van zijn eigen woning in Sombreffe, in de provincie Namen. Hij wilde zijn huis op een efficiënte manier isoleren, met solide materialen die snel en eenvoudig kunnen worden geplaatst en perfect passen in zijn geraamde budget. Daarom koos hij voor het systeem Jackodur Atlas van Jackon Insulation. Het verhaal van een uiterst succesvol project.

Het huis in aanbouw ligt in een prachtige streek, op de grens van een landbouwzone in een rustige straat. De totale woonoppervlakte van het project bedraagt 176,79 m² en de woning heeft acht hoeken. Jean-François Delem heeft een bijzondere voorliefde voor beton en wilde de vloerplaat van zijn eigen bouwproject zo efficiënt mogelijk isoleren. Dankzij het systeem van Jackon Insulation kon hij een energiezuinige woning bouwen met zijn favoriete product.

Zijn plan: een volledig gesloten isolerend schild creëren, in combinatie met een betonconstructie met isolatieblokken. Dankzij Jackon Insulation wordt het probleem van mogelijke koudebruggen tussen de vloer- en muurisolatie opgelost zonder nood aan complexe technische snufjes.

Eenvoud en kwaliteit

De keuze voor Jackon Insulation lag voor de hand. De vergelijking met andere bestaande oplossingen op de markt is simpelweg onmogelijk. Jackodur Atlas is een uiterst efficiënte oplossing die bovendien snel en eenvoudig kan worden geplaatst. Daarnaast biedt Jackon Insulation begeleiding doorheen elke fase van het project, van ondersteuning bij het opmaken van de afmetingen tot de assistentie tijdens de plaatsing.

Net daarom besloot Jean-François Delem om het systeem te gebruiken voor zijn woning:

“Ik wilde het bouwsysteem Jackodur Atlas inzetten en zo een thermische meerwaarde geven aan mijn bouwproject. Deze oplossing voldoet aan al mijn verwachtingen. Ik was onder de indruk van de snelle en eenvoudige plaatsing. Bovendien verliep de fasering en het beheer van het project zeer eenvoudig.”


Gepersonaliseerd legplan

Het systeem Jackodur Atlas kan met de hand worden geplaatst. Er zijn geen zware machines of gereedschappen vereist, waardoor iedereen het systeem snel en eenvoudig kan installeren. Dankzij Jackodur Atlas kan elk bouwproject gelijktijdig worden geïsoleerd en bekist, en net dat levert een enorme tijdwinst op. Bovendien behoren koudebruggen tussen de vloerplaten en de randen tot het verleden. Dankzij het uitgewerkte legplan zijn montagefouten uitgesloten.

Het Atlas-systeem kan zeer snel worden geïnstalleerd. De verschillende platen zijn voorzien van een nummer, zodat men ze als een puzzel kan plaatsen. Voor een vlotte installatie moet enkel het legplan van Jackon Insulation worden gevolgd.

Enerzijds krijgen de toekomstige bewoners de garantie dat hun huis voorzien is van een hoogwaardig isolatiesysteem, met veel betere prestaties dan de vereisten van de huidige regelgeving. Anderzijds kan men als bouwbedrijf rekenen op een eenvoudigere installatie, zonder beperkingen en risico’s.

Opmerkelijke prestaties

Naast de eenvoudige plaatsing, zijn er natuurlijk ook de sterke prestaties van het systeem. Jackodur Atlas is gemaakt uit XPS, geëxtrudeerd polystyreenschuim met een hoge dichtheid, wat tal van voordelen biedt.

Uitstekende prestaties bij langdurige compressie

Jackodur Atlas biedt een grote weerstand tegen compressie. In de afgelopen 50 jaar werden er verscheidene tests op drukweerstand uitgevoerd. Daaruit bleek dat het behoort tot een van de beste systemen op de markt. Dit maakt het uitermate geschikt voor allerhande bouwprojecten, en één van de enige isolatiesystemen die geschikt zijn voor deze toepassing.

Verbeterde energie-efficiëntie

Het systeem Jackodur Atlas leidt tot een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik. Bovendien is het een zuinig concept, aangezien de assemblage met kliksysteem zorgt voor een stabiele isolatie van de funderingsplaat, zonder koudebruggen. Op die manier blijft de warmte-isolatie optimaal en ononderbroken. Op lange termijn versterkt het systeem de energie-efficiëntie van gebouwen. De Lambdawaarden van 0,035 tot 0,036 bieden talrijke mogelijkheden.

Ongevoeligheid voor vocht

Dankzij de structuur met gesloten cellen is XPS bestand tegen vocht. Bovendien zijn de thermische en mechanische prestaties (met het ACERMI-certificaat) zeer duurzaam, ook bij een vochtige ondergrond.

Het resultaat

Jackon was dus een slimme keuze voor Jean-François Delem. Het resultaat voldoet aan alle verwachtingen die hij heeft voor zijn project: uitstekende warmte-isolatie (zonder koudebruggen) en een uiterst eenvoudige plaatsing.

Jackodur
1. De individuele elementen worden verpakt en rechtstreeks, op een pallet, geleverd op de werf samen met een gepersonaliseerd legplan. Alle onderdelen werden in de fabriek op maat gesneden. Het legplan geeft een overzicht van de precieze locatie van de verschillende onderdelen en de specifieke (genummerde) elementen aan de randen.

Jackodur
2. Een ontwerp op maat gemaakt: alle elementen worden perfect op maat gesneden in overeenstemming met de instructies van het legplan. Enkel de schachten voor de technieken moeten nog worden voorzien.

Jackodur
3. Vervolgens kunnen de platen op de grond worden geplaatst. Met behulp van het kliksysteem is dit een zeer precies montagesysteem, waardoor elke koudebrug kan worden vermeden.

Jackodur
4. Dankzij de combinatie van warmte-isolatie en bekisting kunnen alle werkzaamheden in één stap worden uitgevoerd. Er is geen ontkisting vereist.

Jackodur
5. Het resultaat: Een ongeziene tijdwinst en eenvoudige plaatsing!

Ook interessant