Architectuur

Ismaël Gielen wint BVA Archigoldcup Limburg

Donderdag 1 december stonden de teams Ismaël Gielen en Atmosphere architecten tegenover elkaar in sporthal Fitlink in Diepenbeek. Inzet van de wedstrijd was de Limburgse BVA Archigoldcup 2011. In een finale op het scherp van de snee won het team van Ismaël Gielen uiteindelijk op overtuigende wijze. Beide teams zaten in de voorronde in dezelfde groep en waren mekaar op de eerste speeldag reeds tegengekomen. Toen had Atmosphere architecten nog met 8 - 7 kunnen winnen.

Ook in de finale ging het aanvankelijk gelijk op, zodat de teams met een 4 - 4 stand aan de tweede helft konden beginnen. Daarop startte het team van Ismaël Gielen een kort maar hevig offensief dat hen een 8 - 4 voorsprong opleverde. Atmosphere architecten slaagden er nog wel in terug te komen tot 8 - 6, maar enkele counters van het team van Ismaël waren voldoende om de herwonnen hoop in de kiem te smoren.

Beide teams blonken uit door een uitstekende balcontrole en een vloeiend combinatiespel, maar op het eind van de match bleek de kracht van het team van Ismaël, met spelers die gemiddeld toch een stuk steviger gebouwd waren, het te halen van de snelheid van het team van Atmosphere architecten. Er werd afgefloten bij een 10 - 6 stand. In de kleine finale, eerder op de avond, had het team van X-act architecten de strijd voor de derde plaats met 4 - 2 gewonnen van PSK.

Lees verder op Architectura.be