Inzamel- en recyclagesysteem van PVC-dakmembranen

  BE   21 maart 2014 Bron: Federplast
Op 20 maart hebben in Sint-Niklaas, in de lokalen van de Confederatie Bouw Waasland, een zestigtal aannemers van dichtingswerken kennis gemaakt met Roofcollect, het Europese systeem dat de inzameling en recyclage van PVC-snijafval en -membranen organiseert.

Op initiatief van BEVAD, de Belgische Vereniging van Aannemers van Dichtingswerken, werd een informatiedag gehouden over de veiligheid en de recyclage. Meer dan 60 Vlaamse ondernemingen gespecialiseerd in dichting van dakbanen kwamen hierop af.

Voor Federplast en Vekudak was dit de gelegenheid om Roofcollect, het Europese systeem voor inzameling en recyclage van snijafval en gebruikte PVC-membranen, voor te stellen.

Het Europese initiatief dateert van 2011, waarbij bepaalde Belgische ondernemingen hun snijafval van membranen en gebruikte membranen reeds afzonderlijk inzamelden.

Om het Belgische initiatief een duwtje in de rug te geven, werd de site www.roofcollect.com, die uiterst didactisch is, vervolledigd. De site legt het inzamel- en recyclagesysteem uit, geeft inlichtingen over prijzen en laat toe online te bestellen.
Een flyer met de belangrijkste informatie is beschikbaar bij Federplast/Vekudak en BEVAD.

Het systeem is eenvoudig en zijn kostprijs is betaalbaar. Het vereist wel enige discipline om het afval op de werf correct te scheidenÖ precies zoals het sorteren van afval bij particulieren.

Help ons om kunststoffen nog meer te recycleren Ö ze zijn het waard!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo