Algemeen

Inventaris Duurzaam Huis in de uitverkoop

Het Duurzaam Huis Leidsche Rijn houdt uitverkoop. Het voorbeeldhuis voor duurzaam wonen aan het Johanniterpad in Parkwijk sloot onlangs na ruim drie jaar vanwege geldgebrek haar deuren. Nu gaat ook de inventaris weg.

Het meest bijzondere stuk dat woensdag 16 februari van eigenaar wisselt, is een opvallende koelvitrine annex balie uit de jaren vijftig. Ook is er een buitenvitrine bij en een mobiele expositie over gezond wonen. De laatstgenoemde stukken worden verkocht aan de hoogste bieder, zegt directeur Irma Thijssen van Duurzaam Huis. Hoe ze dat zal gaan aanpakken, weet ze nog niet precies. Er komt in ieder geval geen veiling.

E-mail
Belangstellenden kunnen contact met opnemen met Irma Thijssen, liefst per e-mail. Naast de genoemde stukken gaat het bij de uitverkoop om onder meer kasten, bureaus, stoelen, tafels, een tv, video, overheadprojector, diaprojector, brandkluis, computers, folderrekken, electrofiets, tuinmeubels, walkmans, wasmachine en droger, bureau-artikelen, knutselspullen, kapstokken, gereedschap en wellicht ook tuinmeubels.

Sponsorbedrijven
De spullen van sponsorbedrijven worden verkocht als ze niet meer terug hoeven naar de oorspronkelijke eigenaar. Om welke spullen het precies gaat is niet bekend, omdat de meeste bedrijven nog niet hebben gemeld welke spullen ze terugnemen. De opbrengsten van de uitverkoop zijn voor de stichting Duurzaam Huis Leidsche Rijn, om de laatste verplichtingen mee te betalen. Als er geld overblijft, wordt dat gebruikt voor een doorstart; anders wordt er een goed doel voor gezocht.

Contant betalen
Belangstellenden moeten wat ze kopen uit de inventaris van Duurzaam Huis contant betalen en zelf meenemen. De verkoop is woensdag 16 februari van 12.00 tot 16.00 uur. Duurzaam Huis is nog tot 1 maart telefonisch bereikbaar (030-2412496) op woensdag, donderdag en vrijdag. E-mailen kan ook: info@duurzaam-huis.nl.
Build for Life