Interieur

Intirio 2010: het einde van de white cube?

Veel déjà vu effecten zagen we in het huislinnen en in de binnenhuisdecoratie. De olijke jaren zestig, zeventig en tachtig stalen de show. Er wordt qua patronen en materialen flink gesampled in de tijd. De vrolijke jaren zijn in vol ornaat terug.

Het ambacht is weer in en de handgedraaide keramiek mag weer uit de kast. Kleurrijke gordijnen stoeien vrolijk met licht en kleur. De ambiance in huis krijgt weer aandacht en het lijkt er even op dat de aseptische witte ruimte – the wite cube – voor een hele poos in de wachtzaal zit.
Het grote verschil met vroeger is dat de remake serieus geprofessionaliseerd is, dat er anders wordt geproduceerd en vooral anders wordt gecommuniceerd. Nieuwe woorden sieren onze taal en creëren mee een nieuwe werkelijkheid. Zo zijn de Sound- en Airmaster master van Desso ongetwijfeld aansprekende voltreffers.

Awards

Ter gelegenheid van de beurs werden er een zestal awards uitgereikt in de categorieën:huislinnen (Rummeny), project (Verilin, Guermantes collectie), consument (Arte NV, Bark Cloth), relax en wellness (Aabe, Plaids en bank), eco friendly (Vianantecca, hele collectie Portugal) en interieurdecoratie (Desso, Airmaster). “Maar in feite mogen de genomineerden zich allemaal tot de winnaars rekenen” zei Patrick Geysels.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be