Vastgoed

Internationale doorbraak voor Antwerps vastgoedbedrijf

Internationale doorbraak voor Antwerps vastgoedbedrijf
Vastgoedgroep Ceusters - voordien Group Hugo Ceusters-SCMS en Devimo Consult - vergroot zijn slagkracht met een uitvalsbasis in Amsterdam. Met de uitbreiding naar Nederland wil Ceusters haar toenemend klantenbestand in Nederland permanent ondersteunen en kiest het resoluut voor internationalisering. Al even opmerkelijk: het bedrijf met meer dan 70 jaar ervaring ondergaat een heuse rebranding, inclusief de nieuwe naam “Ceusters” en een nieuw logo. Dat maakt Ceusters zelf bekend op MIPIM, de grootste Europese vastgoedbeurs.

Group Hugo Ceusters-SCMS en Devimo Consult zijn samen al meer dan 70 jaar thuis in professioneel vastgoed. Met kantoren in onder andere Antwerpen, Gent, Brussel en Hasselt specialiseren ze zich in agency & consultancy, property management en valuation & advisory. Die activiteiten brengt de Antwerpse vastgoedspeler - vandaag nog steeds de grootste onafhankelijke beheerder van shoppingcentra in ons land - nu ook naar Nederland.

De afgelopen jaren breidde de portefeuille van de groep al uit naar Nederland met onder meer het beheer van een kantoorgebouw in Rotterdam en meer dan 100 stand-alone retailunits verspreid over het zuiden van Nederland. Nu komt daar dus ook voor het eerst een gloednieuwe uitvalsbasis in Amsterdam bij.

“Vanuit België slagen we er vandaag al in om het zuiden van Nederland te bedienen, maar vanuit Amsterdam willen we nu verder uitbreiden naar de rest van Nederland. Het uitgangspunt van deze expansie is geen snelle maar wel een kwalitatieve en permanente uitbouw van de activiteiten in heel Nederland.”

Philippe Van den Broeck, COO Ceusters


De dienstverlening in Amsterdam zal zich vooral toespitsen op asset management met betrekking tot zakelijk vastgoed. Het Nederlandse team zal alvast worden aangestuurd door huidig COO Philippe Van den Broeck, die nog steeds actief verbonden blijft met zijn opdrachten in België.

Rebranding

Tegelijkertijd met de uitbreiding naar Nederland kent het bedrijf een heuse vernieuwing. Voortaan komt het bedrijf onder de gemeenschappelijke naam ‘Ceusters’ naar buiten. De nieuwe naam, het nieuwe logo en de herwerkte kleuren moeten de continuïteit, proximiteit en excellente degelijkheid van het familiebedrijf benadrukken.

“Het doel was om een simpele herkenbare brand te creëren, met een duidelijke link naar alle departementen, klaar voor internationale expansie. ‘Ceusters’ staat voor één bedrijf, duidelijkheid en transparantie. Een nieuwe stap in de groei en expansie, kijkend naar de toekomst, bouwend op het verleden.”

Ingrid Ceusters, CEO Ceusters


Ceusters werd begin 2013 opgericht om de bestaande bedrijfsstructuur te optimaliseren. Het gaat om een fusie van zusterbedrijven Immobiliën Hugo Ceusters NV en Shopping Center Management Services NV (SCMS). In 2017 nam de groep sectorgenoot Devimo Consult over. Vandaag werken er circa 100 personen voor Ceusters en in 2018 werd een bruto-omzet van 20 miljoen euro gegenereerd.

Internationale bekendheid

De rebranding is voor Ceusters de volgende stap om ook in het buitenland te groeien. In België is Ceusters immers al langer een gevestigde waarde, maar via deze weg wil het ook meer internationale bekendheid verwerven.

Ten slotte blijft Ceusters verder bouwen aan de uitbreiding van het bedrijf, en dat op alle vlakken. Het vastgoedbedrijf wil zo ook een trendsetter zijn als het over digitalisering gaat. Zo hebben ze, op maat van hun klanten, zelf een programma voor property management ontwikkeld. Op dat elan wil Ceusters de komende jaren verder gaan door verder te investeren in innovatie en digitalisering.

Ook interessant