CIB Vlaanderen zoekt straffe vastgoedondernemers

  BE   2 april 2019 Bron: CIB Vlaanderen
CIB Vlaanderen zoekt straffe vastgoedondernemers
Met de Real Estate Awards bekroont en stimuleert CIB Vlaanderen, de vertegenwoordiger van de Vlaamse vastgoedsector, al dertien jaar lang het ondernemerschap in de vastgoedsector. Kandidaturen voor Vastgoedbelofte en Vastgoedondernemer van het Jaar kunnen nog worden ingediend tot en met vrijdag 5 april. De winnaars worden bekendgemaakt op donderdagavond 23 mei in Hôtel de la Poste in Brussel.

De Vastgoedbelofte is een nieuwkomer in de sector, een dynamische en ambitieuze starter met een ondernemende toekomstvisie. Elke Vlaamse of Brusselse vastgoedmakelaar of -beheerder die minder dan vijf jaar zaakvoerder is én minder dan vijf jaar BIV-titularis is, kan deelnemen.

De Vastgoedondernemer is een gevestigde waarde, een ondernemer in hart en nieren met een gezonde portie lef en de nodige kilometers op de teller. Elke Vlaamse of Brusselse vastgoedmakelaar of -beheerder die vijf jaar of langer zaakvoerder is én vijf jaar of langer BIV-titularis is, komt in aanmerking.

Wie tot geen van beide categorieën behoort, kan ook deelnemen. Zo kan het zijn dat iemand al meer dan vijf jaar BIV-titularis is, maar pas sinds twee jaar zaakvoerder. In dit geval zal de jury deskundig oordelen in welke categorie het dossier thuishoort.

Gesprek met de jury

Deelnemen is eenvoudig en gratis. Je hoeft geen ingewikkelde procedure te volgen, maar vult gewoon het online deelnameformulier in via www.real-estate-awards.be. Je hebt hiervoor tijd tot en met vrijdag 5 april. Daarna maakt een professionele en onafhankelijke jury op basis van deze schriftelijke kandidaatstellingen een eerste selectie. Wie geselecteerd is, komt langs voor een gesprek met de jury op vrijdag 26 april. De jury kiest vervolgens de finalisten en kent aan elke finalist punten toe. De punten van de jury tellen voor 50% van het totaal.

Online en live voting

De finalisten worden bekendgemaakt op donderdag 2 mei via de website. Vanaf dan tot en met donderdag 16 mei kunnen alle BIV-erkende vastgoedmakelaars en -beheerders per categorie online stemmen op hun favoriet. Het totaal van deze online stemmen telt voor 25% van de punten. Tijdens de feestelijke uitreikingsavond op donderdag 23 mei worden de finalisten voorgesteld, waarna de aanwezigen de laatste stemmen uitbrengen. Deze stemmen tellen eveneens voor 25% van de punten. De finalist met het hoogst aantal punten is de winnaar.

Bedrijfsvideo voor de finalisten

Kandidaten maken niet alleen kans op een award en de daarbijhorende roem en naamsbekendheid, maar ook op een mooie bedrijfsvideo. Die wordt gemaakt voor alle finalisten om hun kandidatuur te ondersteunen. Nadien kan de video ingezet worden in de eigen communicatie.

Opvolger Bart Tommelein

Naast de Vastgoedbelofte en Vastgoedondernemer reikt CIB Vlaanderen nog vier andere prijzen uit. De award Vastgoedstudent van het Jaar gaat naar de laatstejaarsstudenten van de vastgoed-opleidingen aan de hogescholen en Syntra van het academiejaar 2017-2018 met het beste eindwerk. Er gaat zowel een award naar een hogeschool-vastgoedstudent als naar een Syntra-vastgoedstudent. Deze awards worden toegekend door een jury die is samengesteld uit CIB-leden met pedagogische ervaring.

Tot slot zijn er nog twee prijzen die door het directiecomité van CIB Vlaanderen worden toegekend. De Georges De Wandeleerprijs gaat naar een verdienstelijk CIB-lid, terwijl de Pieter Pourbusprijs een politicus of organisatie die zich positief inzet voor de sector bekroont. Vorig jaar mocht toenmalig Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie Bart Tommelein deze laatste prijs in ontvangst nemen omwille van de hervorming van de schenk- en erfbelasting en van de verkooprechten. Op 23 mei weten we wie zijn opvolger wordt.

Meer info: www.real-estate-awards

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo