Interieur

Interieur 2010: de Nieuwe Wereld

Dit jaar zal Interieur 2010 neerstrijken in de hallen van Kortrijk Xpo tussen 15 en 24 oktober. De organisatoren pakken uit met het thema ‘de Nieuwe Wereld’. Revolutionair design vertaalt zich hier in nieuwe materialen, producten en diensten voor deze moderne samenleving.
Op de internationale Interieur Design Biënnale wordt steeds the state of the art voorgesteld, en dit jaar ligt de lat hoog met het thema ‘de Nieuwe Wereld’. In deze 22e editie zullen vele waarden en principes hieromtrent aan bod komen in de designwedstrijd en in een heel gamma van tentoonstellingen, lezingen en debatten.

Revolutionair design

Design is niet louter het ontwerpen van huiskamermeubels. Het is een brede term die ondermeer productontwikkeling en goede vormgeving van materialen, producten en diensten inhoudt. Een sterke illustratie hiervan is Salsa, een product ontworpen door Bram Boo, die door the Interieur Foundation is benoemd tot designer van het jaar. Salsa combineert functionaliteit met een vorm die de vertrouwde tradities overstijgt. In de nieuwe wereld effenen nieuwe materialen de weg voor innoverende producten en diensten. Neem nu als voorbeeld de moderne composietmaterialen, die supersterk en zeer licht zijn. Zoals the Surface Table, ontworpen door J. Barnard en T. Woodgate, een tafel van 4 meter lang die maar 2 mm dik is.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be