Nieuwbouw

Integraal ontwerpteam realiseert Reeshof College

Het schoolgebouw van Het Reeshof College in Tilburg is tot stand gekomen via Design and Build, met een integraal ontwerpteam onder leiding van Bo.2 architectuur en stedenbouw.
De nieuwe VMBO-school Het Reeshof College is gelegen naast treinstation Tilburg Reeshof. Bo.2 architectuur en stedenbouw heeft het gebouw ontworpen als een eenvoudig volume, aansluitend bij het stedenbouwkundig concept van het gebied Witbrant.

Vanwege de kleine kavel is de school gestapeld in vier lagen. De gebouwconstructie van betonvloeren op een staalskelet maakt een gevarieerde indeling van het interieur en toekomstige flexibiliteit mogelijk.

Gebouwstructuur
In verband met de geluidsoverlast van treinen, zijn aan de spoorzijde de stijgpunten en ondersteunende ruimten gesitueerd; aan de andere zijde van het gebouw liggen de onderwijsruimten. De praktijkruimten van het onderwijs bevinden zich voornamelijk aan de straat, in het verlengde van de zorgplint onder de naastgelegen appartementen.

In het hart van de school, op de eerste verdieping, liggen de entree en de aula. Deze ligging minimaliseert loopafstanden. Vanaf het schoolplein komen de leerlingen de aula binnen via twee tribunetrappen. Naast de aula hebben de scholieren per leergebied ook een groepsgebied, een soort huiskamer waar ze kunnen relaxen, hun kluisje hebben en hun mentor vinden.

Lees verder op Architectenweb.nl