Architectuur

Inspiratieproject: Kleine flat in de grote stad

Inspiratieproject: Kleine flat in de grote stad
Ook in Brussel is tijdens Mijn Huis Mijn Architect een bijzonder project te bezoeken. Vlakbij het Schaarbeekse Meiserplein renoveerde architect Pablo Barrera een uitgeleefd eenkamerappartement tot een schitterende woonunit. De oppervlakte van slechts 40 vierkante meter was oorspronkelijk versnippert in verschillende duistere ruimtes. Om meer openheid te creëren liet Barrera alle ruimtevretende scheidingswanden verwijderen.

Architect Pablo Barrera: “De bestaande binnenruimte werd volledig gestript en alle bestaande scheidingswanden, alsook de sanitaire cel die een obstakel vormt, verwijderd. Vanuit een über-functionalistisch denkpatroon werd er in samenspraak met de bouwheer een lijst opgemaakt van alle nodige functies: multimedia, bureau, bibliotheek, keuken, berging, wc, sanitaire ruimte en kleerkast. Deze functies werden samengebracht in één continue, lineaire witte meubel die zich uitstrekt langs één enkele wand van het appartement.”

Deze woning is het inspiratieproject van Brussel tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2013 op 28 en 29 september 2013. Alle informatie hierover vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect.

Ook interessant