Badkamers

Inspiratie voor de renovatie van een kleine badkamer

Inspiratie voor de renovatie van een kleine badkamer
Het renoveren van een kleine badkamer kan best lastig zijn. Je wilt de ruimte die je hebt natuurlijk optimaal benutten, maar het moet niet te vol worden. Daarnaast wil je natuurlijk wel de ruimte hebben om je shampoo, conditioner en andere (haar)producten op te bergen. Gelukkig kun je met de juiste inspiratie en slimme ontwerpen zelfs de kleinste badkamer omtoveren tot een stijlvolle en functionele badkamer. Met de volgende tips kun jij van jouw badkamer een klein paradijsje maken.

Kies voor een minimalistisch design en slimme opslag

De eerste tip is om voor een minimalistisch design te gaan. Door lichte kleuren, zoals wit, beige of (licht)grijs te kiezen en drukke patronen te vermijden, zal de badkamer een frisse en open uitstraling krijgen, waardoor het ruimer lijkt. Daarnaast wil je natuurlijk ook genoeg ruimte hebben om alle producten van Beautyplaza op te kunnen ruimen. Door slim gebruik te maken van wandplanken en kastjes onder de meubels, kun je veel meer spullen kwijt. Een andere praktische oplossing die geen ruimte in beslag neemt, zijn ingebouwde nissen. Dit zijn open vakken in de muur, waar je makkelijk al jouw spullen kwijt kan. Ook in de douche zelf is dit heel handig: je hoeft geen ruimte op te offeren, maar kunt wel makkelijk bij al jouw favoriete haarproducten.

Gebruik ruimtebesparende meubels

Een andere mogelijkheid die helpt in het groter laten lijken van de badkamer is het gebruik van ruimtebesparende meubels. Een voorbeeld hiervan is een hoekdouche, die, zoals de naam al doet vermoeden, in de hoek van de badkamer geplaatst is. Ook een wastafel met ingebouwde opbergruimte draagt bij aan het minimaliseren van de hoeveelheid meubels: alle spullen die je normaal gesproken in een los kastje zou zetten, kun je nu kwijt in de wastafel.

Laat de ruimte groter lijken

Je hebt natuurlijk maar beperkte ruimte, maar door dit optimaal te benutten met de vorige tips, lijkt het alweer wat groter. Daarnaast zijn er nog een paar opties waarmee je de ruimte optisch groter laat lijken. De eerste optie is het kopen van een spiegelwand. Dankzij het licht dat weerkaatst lijkt de ruimte alweer een stukje groter. Ook het neerleggen van grote tegels met een neutrale kleur kan helpen om de ruimte groter te laten lijken. Wat je beter niet kunt doen is het neerleggen van kleine, drukke tegels. Dit zal eerder het effect geven dat de ruimte kleiner lijkt dan het is.

Ook interessant